Trick shot är ett kurigt spel där man i bana för bana skall få en boll att hamna i sin låda. Det är ett trevligt tidsfördriv som bland annat kräver att man tänker i flera steg, ungefär som när man spelar biljard.

Trick Shot går ut på att man drar en boll bakåt, siktar och släpper. Målet är att skjuta bollen i sin låda, vars lock stängs om man lyckas. Upplägget är enkelt, men att lyckas är inte alltid fullt lika lätt.

ANNONS:

Trick Shot

Klarar man en bana, låses nästa upp. När man träffar lådan visas en textrad där man tilldelas ett omdöme utifrån hur bra träffen var. Två omdömen finns inledningsvis, ”OK” eller ”Perfect”. En perfekt träff innebär att bollen inte vidrört lådans kanter alls, medan en Ok träff studsat mot lådans kanter, och därefter landat rätt. När så bollen ligger i lådan kan man välja att antingen bättra på omdömet på den första banan och sikta på en klockren träff, eller gå vidare till nästa bana. Det förekommer inte någon poängräkning och det det går inte heller på tid. Barnvänligt med andra ord.

Trick Shot

Spelet består av 90 banor och när man klarat alla läggs ytterligare ett omdöme till, ”Amazing”. Då rör det sig om samma banor, men med tillägget att om man förutom en perfekt lådträff också skall träffa ett antal rosa bollar längs färden.

Trick Shot sätter kreativiteten på prov och låter barnen tänka i flera steg; hur en boll kan studsa, sväva, eller loopa in i lådan. Hindren varierar mellan banorna. Ibland får man kanske försöka skjuta rakt, ibland ska bollen studsa mot en sned vägg för att därefter komma i lådan eller studsa mot en knapp som förändrar hindren på banan. Man kan försöka så många gånger man vill, och spela om tidigare avklarade banor enkelt via ett menyval.

Trick Shot

Mina barn på 3 och 6 år är lite för unga för att deras intresse ska hållas vid liv längre stunder, men äldre barn i redaktionen har uppskattat och spelat sig igenom hela spelet. Att komma underfund med hur bollen ska träffa lådan perfekt kräver emellanåt sin tankeverksamhet, varför jag upplever att spelet uppmuntrar till kreativt tänkande och problemlösningstänk. På vissa banor känns det som att slumpen styr mer än vad man själv har möjlighet att styra över och visserligen stiger svårighetsgraden för varje bana, men likväl går det skapligt snabbt att spela sig igenom spelet.

Spelet saknar reklam från tredje part och även köp inuti appen. Efter varje bana uppmanas man tyvärr att dela till social medier eller e-posta.

Vi i redaktionen har uppskattat att utvecklaren lagt till en ytterligare nivå vilket ökar livslängden en smula på spelet, trots att det rör sig om samma banor. Jag hade gärna sett att möjligheten till delning helt gick stänga av i spelet, och ser också gärna att spelet uppdateras med fler banor, men överlag är det ett spel som passar både äldre barn och vuxna. Jag bedömer att spelet är lämpligt för barn från cirka 7 år och uppåt och ger spelet betyget 3 av 5 möjliga.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 4 okt 2019
  •   20 kr 26 okt 2018
  •   10 kr 18 okt 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Trick Shot för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *