I Trilo Musik får man på olika sätt leka med färgglada bokstäver som ser ut som djur eller saker. Appens aktiviteter introducerar bokstäver på ett lekfullt och roligt sätt.

Den här appen är utvecklad för att introducera bokstäver på ett lekfullt och roligt sätt. I samma serie finns även Trilo Stavar för stavning för barn som redan kan bokstäverna.

ANNONS:

Trilo Musik-ABC är uppbyggd av två minispel där man samlar bokstäver samt en scen där bokstäverna man samlat får uppträda. Varje bokstav representeras av ett föremål eller ett djur som har rätt begynnelsebokstav. Representanterna är dessutom formade som bokstäver (exempel: åsna ser ut som ett Å, giraff som ett G och xylofon som ett X). Syftet med spelen är att lära känna igen bokstäverna och lära sig deras bokstavsljud.

Den första aktiviteten går ut på att koppla rätt djur till rätt bokstavslåda. Djuren rymmer från alfabetslådorna och man skall lägga tillbaka dem till rätt ställe. Det går att ställa in olika nivåer, ju svårare nivå desto snabbare behöver man vara. På lägsta nivån slipper man tidspress. Man väljer själv svårighetsnivå när man startar spelet.

Den andra aktiviteten går ut på att använda alfabetet som ett piano. Man väljer bland flera färdiga sånger, såsom ABC-sången och Broder Jakob. Väl inne ska man spela i takt till musiken och belönas med bokstäver.

Man kan hela tiden se vilka bokstäver man har, och kan dessutom trycka för att höra bokstavsljuden. På scenen kan man välja en eller flera av de insamlade bokstäverna som får uppträda till musik. Det finns flera musikstilar man kan välja mellan. Efter uppträdandet får man en applåd.

Appen är tydligt uppbyggd för lärande och enligt information från tillverkaren följer den läroplanen Lgr11. Det är mycket upprepning av bokstavsljuden i alla moment, även bokstävernas namn sägs på flera ställen. Minispelen fortsätter även efter man har fyllt sin bokstavslåda utan någon förändring. Ur ett lärande perspektiv fyller appen sitt syfte att introducera bokstäverna. Flera barn i redaktionen har uppskattat appen, men bäst är det nog för dem som är precis i början av bokstavsintresset. Ett barn på nästan 4 år uppskattar Trilo Musik ABC mycket och har lärt sig flera nya bokstäver via appen. Har man kommit längre i sitt bokstavskunnande förkortas appens livslängd.

Vissa av bokstavsanimationerna är svåra att förstå och känna igen, både som djur och vilken bokstav som avses. Men på de flesta ställen tydliggörs bokstäverna som tillägg på animationerna så det är inget stort problem. Jag tycker det är ett mycket bra sätt att leka med bokstäver innan läsningen kommit igång på allvar.

Jag rekommenderar Trilo Musik-ABC till barn i åldern 4-6 år som vill lära sig bokstäverna. Mitt betyg är 3 av 5. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
 •   35 kr 1 dec 2019
 •   25 kr 29 nov 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Trilo Musik-ABC för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

 1. Annika Karlsson skriver:

  hej jag hittar endast den Engelska versionen av Trilo Musik ABC appen
  finns det språkinställningar i inställningar i köpeappen?
  Med vänlig hälsning
  Annika

 2. Pappa Daniel skriver:

  Annika: Använder du länken i recensionen ovan? Den tar dig direkt till den svenska versionen. Den engelska appen har vi inte testat – men jag tror inte den har svenska i sig. Har du köpt fel app så finns även instruktioner här ovan om hur du gör för att ångra ditt köp och få pengarna tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *