I Trunkys fiskespel gäller det att fiska upp så många fiskar av rätt sort (viss färg, bokstav eller siffra) som möjligt under en begränsad tid. Man kan spela själv eller tävla mot en vän.

Appen Trunkys Fiskespel fungerar ungefär som det klassiska fiskdammsspelet. Idén är att man skall fånga fiskar när de gapar.

ANNONS:

I appen ingår det fem varianter på orginalspelet. Den första handlar det om att bara fiska upp så många fiskar som möjligt. I de övriga skall man fånga rätt fiskar. Rätt färg, rätt siffra eller rätt bokstav. I dessa lägen säger en svensk röst vilken färg, siffra eller bokstav man skall fånga.

Man kan välja om man vill vara en eller två spelare. Väljer man två spelare tävlar man om att fiska upp flest fiskar. I fiskdammen finns det även guld eller silverfärgade fiskar. Dessa kan man alltid fånga och ger extra poäng.

Jag har spelat Trunkys fiskespel med mina barn (drygt två och fyra år) och båda tyckte att spelet var roligt. Den klassiska varianten och fånga fiskar av rätt färger var roligast. Att fånga siffror och bokstäver var lite svårare och därför inte lika uppskattat av barnen. Siffror (1 – 20) och bokstäver (A – Ö) visas endast när fiskarna gapar och man har därför ganska kort tid på att känna igen dem. Den svenska rösten ljudar inte bokstäverna och det går inte att välja gemener.

Den svenska rösten i appen är väldigt tydlig och bra. Appen har inte någon reklam och ingen i-app köp. Den känns överlag väldigt barnvänlig. Det finns även en liten spärr så att man inte av misstag råkar hoppa ur ett spel. Man kan även växla till andra spel inuti appen.

Det jag gillar med appen är framförallt att den är både underhållande och lärorik på samma gång. Den är barnvänlig och har ett trevlig musikslinga som bidrar till en trevlig upplevelse.

Jag rekommenderar Trunkys fiskespel till barn mellan 3 och 6 år. Bokstavs- och sifferdelen skall man nog vara 5-6 år för att ha glädje av.

Betyget blir 3 av 5.

Här är en trailer för appen:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande sju språk: arabiska, engelska, franska, norska (bokmål), ryska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Trunkys fiskespel för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Annika skriver:

    Ett kul spel för många åldrar. Min knappa treåring gillar del allmänna och färgdelen. Mina ettor gillar även siffer och bokstavsdelen. Bra att man kan spela 2 st, sporrar till att fortsätta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *