Tunnel Trouble är en rolig och utvecklande problemlösningsapp för yngre barn. Spelet innehåller 25 banor med ökande svårighetsnivå

Kycklingen har av någon anledning hamnat i fängelse och det är upp till den som spelar att hjälpa den att fly. Flykten sker i 25 labyrintliknande tunnlar under jord. Problemet med tunnlarna är att det inte går att passera eftersom tunneldelarna vridit på sig. Utmaningen är att vrida bitarna rätt igen så att passagen blir fri. För att vrida en bit 90 grader trycker man bara på den. När alla bitar är vridna rätt kan kycklingen tagit sig igenom tunneln och gör då en liten, men rolig, segerdans.

ANNONS:

tunnel-trouble-enkel

I början är tunnlarna korta och består av stora och få bitar, men svårighetsnivån ökar efter hand. Dels blir bitarna mindre och tunnlarna längre, men det tillkommer även ett monster. Monstret vill gärna äta upp kycklingen, men det kan man undvika genom att flytta bitarna så att monstret istället hamnar i sin bur. Först därefter kan kycklingen passera.

tunnel-trouble-svar

Från start är det endast en bana som är upplåst, men ju mer man klarar desto fler banor låses upp. Det går också att låsa alla banor igen via appens inställningar.

tunnel-trouble-banor

Mina äldsta barn, som är knappt fyra respektive sex år, har testat Tunnel Trouble. Min 6-åring tyckte att appen var för enkel och ville inte spela mer än några nivåer. Därmed gick hon miste om de lite svårare barnorna som kommer mot slutet, som hade kunnat ge henne en liten utmaning. Min knappa 4-åring har spelat desto mer och är nu uppe i nivå 9. Han har ännu inte spelat igenom hela spelet. Min bedömning (jag har spelat alla banor själv) är att Tunnel Trouble är perfekt nivå för honom. Det blir som sagt lite svårare mot slutet, men man kan misslyckas och prova sig fram hur många gånger som helst. Om det hade gått att låsa upp alla banor hade appen passat även för äldre barn eftersom det då hade gått att hoppa till de lite svårare banorna på en gång. De sex sista banorna innehåller det kycklingätande monstret.

Tunnel Trouble är har varken reklam från tredje part eller in-app purchase. iOS-versionen är helt fri från externa länkar men tyvärr finns det många oskyddade externa länkar i Android-versionen. Både till butik, Facebook och Twitter. I appens inställningar går det att återställa alla nivåer och stänga av ljudet.

Det här är en väldigt trevlig problemlösningsapp. För lite äldre barn är den dock för enkel och jag hade gärna sett ännu fler nivåer som gjort den snäppet klurigare samt att det gick att välja svårighetsnivå. Med nuvarande upplägg rekommenderar jag appen till barn som är tre eller fyra år.

Betyg: tre av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  •   12 kr 4 feb 2019
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Tunnel Trouble för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *