I detta spel får man följa med de resande tvillingarna Alicia och Theo till London. Under spelet får man reda på en hel del fakta om olika platser och sevärdheter. Svenskt tal.

TwinGo London är utvecklat av företaget Gobrilla. Spelet börjar när Alicia och Theo inser att de råkat få med sig fel väska på flygplatsen. Nu gäller det för tvillingarna att samla ledtrådar för att hitta ägaren av väskan. Totalt innehåller TwinGo London sju olika uppdrag: stava med hieroglyfer på British Museum, ställ klockan vid Big Ben, flyg flygplan på Imperial War Museum, för att nämna några.

TwinGo London

TwinGo London

ANNONS:

Varje uppdrag föregås av en beskrivning av platsen eller sevärdheten ifråga. Genom att lyssna på beskrivningen får man lära sig fakta. Men man kan också välja att hoppa förbi beskrivningen helt. Efter beskrivningen följer ett minispel som är löst knutet till platsen. Exempelvis får man i ett spel fånga nedfallande färgburkar och i ett annat trycka på kråkor som flyger. Man måste ha snabb reaktionsförmåga för att lyckas i spelen.

TwinGo London

TwinGo London

Ju högre poäng man får i varje spel desto fler mynt tjänar man. Vid tillräckligt hög poäng får man en ledtråd till vem ägaren till väskan skulle kunna vara. Man kan även välja att gissa vem det är innan man samlat ihop alla sju ledtrådarna. De mynt man har används för att betala inträde till tunnelbanan där man utför gissningen, men även till musen Ozzy som älskar popcorn och behöver matas med jämna mellanrum. Uppdragen kan göras i valfri ordning. När man klarat spelet går det att spela om på nytt med ett nytt mysterium, dvs en ny ägare till väskan.

TwinGo London

Varje spel har en topplista där man kan jämföra sin poäng med tidigare spelrundor, eller online med andra spelare (detta fungerade inte när vi testade spelet). Det är möjligt att namnge sin spelare men det finns inte stöd för flera användare på samma enhet. Utöver spelen finns en separat frågequiz där man kan testa sina kunskaper om London. Det går också att läsa hela manuskriptet till TwinGo London i textform.

TwinGo London

TwinGo London

Vår 7- och 10-åring har testat detta spel och båda reagerade på att det är väldigt mycket långa dialoger under spelets gång. Det går att trycka sig förbi om det blir långtråkigt, men då riskerar man att missa intressanta fakta. Frågequizzen ligger som en helt fristående sektion i spelet och vi tycker att det hade varit en fördel om man kunde ha delat upp dialogerna och blandat upp med mer interaktiva moment.

Appen är fint illustrerad och vi gillar idén med att blanda problemlösning och minispel med resmålsfakta och tips på sevärdheter. Det är ett roligt komplement till att titta i reseböcker tillsammans med barnen. Det är också en genre som känns relativt outforskad.

TwinGo London passar bäst för barn mellan 6 och 9 år. Alla dialoger och instruktioner är intalade på svenska vilket innebär att man behöver inte vara läskunnig för att hänga med. Appen är fri från reklam och in-app purchase.

Vi ger TwinGo London betyg tre av fem. Framförallt tycker vi att spelmomenten kunde vara mer utmanande och att de långa dialogerna drar ner betyget.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 29 jun 2017
  •   0 kr 5 jun 2017
  •   30 kr 27 nov 2016
  •   0 kr 24 nov 2016
Google Play Store
  •   30 kr 14 jun 2017
  •   0 kr 6 jun 2017

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa TwinGo London för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *