Vi upptäcker naturen är ett brädspel med kunskapsfrågor om skogens djur, i flera svårighetsnivåer. Spelet är för 2 – 4 personer men man kan också spela mot enheten. Det finns möjlighet att lägga in egna frågor i spelet. Svensk text och tal (via talsyntes).

Vi upptäcker naturen är utvecklat av Kindermatica, som också står bakom det liknande spelet Vi upptäcker Afrika samt spelen Lekrummet, Merry Cubes och Magic Sorter.

ANNONS:

Precis som i Vi upptäcker Afrika är det här ett brädspel med kunskapsfrågor för två till fyra spelare. Är man ensam spelare så går det bra att spela mot enheten. Temat är denna gång skogen och de vilda djur som lever där. Det går att välja lätt, medium eller svår nivå på frågorna, för varje spelare individuellt. På så sätt blir spelet rättvist oavsett spelarnas tidigare kunskapsnivå och/eller ålder. Varje fråga har tre olika svarsalternativ och även om man svarar fel får man se vilket det rätta svaret är, och på så sätt ger spelet möjlighet till inlärning. Frågorna ställs skriftligen på svenska, men vill man kan man med ett knapptryck få texten uppläst för sig. Talet är på svenska, via talsyntes.

Vi upptäcker naturen

Vi upptäcker naturen

Spelet har vacker grafik och man rör sig som på ett riktigt brädspel, men i 3D-miljö på själva spelplanen. Genom ett tryck kastar man sin tärning och får sedan se sin pjäs hoppa fram på spelplanen. Det finns olika speluppdrag. Man kan exempelvis ha som mål att samla fotografier på sju olika djur; björn, varg, räv, vildsvin, hare, anka och rådjur, för att sedan ta sig snabbast över mållinjen. Man får under spelets gång besvara frågor om de vilda djuren och genom att svara rätt på frågorna samlar man på sig verktyg som hjälper spelaren att ta sig förbi de hinder som dyker upp på vägen. Det finns totalt 59 lätta, 64 medium och 62 svåra frågor. Om man svarar fel på kunskapsfrågorna händer ingenting, men om man inte har rätt verktyg när hindren dyker upp får man stå över eller gå bakåt i spelet.

Vi upptäcker naturen

Förutom svenska kan man även välja att få spelet på andra språk, exempelvis engelska och tyska. Grafiken och bakgrundsmusiken är båda fina och ger rätt stämning i spelet, men musiken kan stängas av om man hellre vill ha ett tyst spel. Det finns en informationssida som i detalj beskriver spelets gång. Spelet är fritt från ytterligare köp och tredjepartsreklam. Det finns reklam för företagets andra appar, men för att se reklamen måste man ta sig förbi ett barnlås.

Redaktionens barn och föräldrar som provat spelet gillar det. Spelet innehåller olika moment och känns lite lagom klurigt för att hålla intresset vid liv genom hela spelets gång. En del av testpatrullens äldre barn tyckte dock att spelet är lite enformigt och att det känns som om samma frågor dyker upp lite väl ofta. Medan de yngre barnen har större tålamod med upprepningar och dessutom drar nytta av den lästräning spelet ger. Mina barn som är fem och åtta år ber ofta om att vi ska spela spelet tillsammans och spelar även på egen hand och tillsammans med varandra. En spelomgång tar ungefär 15 och 45 minuter att spela igenom, mest beroende på hur mycket man samtalar kring frågorna.

Jag rekommenderar Vi upptäcker naturen framför allt till barn i åldern 5-8 år, men även äldre barn och vuxna kan ha utbyte av spelet. Betyget blir en stark fyra av fem möjliga.

Uppdaterat den 18:e augusti 2016
Nu innehåller spelet även en encyklopedi där man kan lära sig mer om olika djur, men även om en del växter. Encyklopedin har svensk text med möjlighet till uppläsning via svensk talsyntes. En ytterligare ny funktion är att man som vuxen kan lägga in egna frågor inom olika ämnen. Dessa frågor behöver inte nödvändigtvis handla om djur utan man kan exempelvis träna på multiplikationstabellen. De grupper med frågor man skapar kan man göra offentliga och på så sätt dela dem vidare till andra som har samma app. En begränsning är att man just nu inte kan lägga in bilder till sina svarsalternativ.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande fem språk: engelska, ryska, svenska, tyska, vitryska. Och text på följande fem språk: engelska, ryska, svenska, tyska, vitryska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 20 apr 2020
 •   0 kr 12 apr 2020
 •   35 kr 18 mar 2020
 •   0 kr 16 mar 2020
 •   50 kr 3 okt 2019
 •   40 kr 25 nov 2018
 •   10 kr 22 nov 2018
Google Play Store
 •   38 kr 7 maj 2019
 •   36 kr 4 feb 2019
Amazon Appstore
 •   9 kr 28 aug 2020
 •   11 kr 28 aug 2020
 •   9 kr 20 aug 2020
 •   11 kr 20 aug 2020
 •   9 kr 13 aug 2020
 •   11 kr 13 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Vi upptäcker naturen för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

 1. Anna skriver:

  Min femåring gillar spelet. Men det är synd att de finns en hel del fel i spelet vad de gäller text och bild kopplingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *