I denna app kan barn lyssna, se och sjunga med i Doreens tolkningar av klassiska barnvisor, pussla och lära om instrument samt höra vad saker heter på olika språk.

Visor med Doreen innehåller välkända svenska barnvisor i ny tappning med Doreen Månsson och musikarrangemang av Christoffer Dominique. Dessa visor har tidigare visats på SVT och går även att se i appen Barnkanalen. I appen kan man välja att lyssna via en Jjkebox eller se musikvideos. Det senare kräver att enheten är uppkopplad till Internet. Barnvisorna är Baka kaka, Björnen sover, Blinka lilla stjärna, Blåsippor, Bä bä vita lamm, Ekorrn satt i granen, Hjulen på bussen, I ett hus vid skogens slut, Imse vimse spindel, Lilla snigel, Mors lilla Olle, Midnatt råder, Tingelinge tåget går, Tänk om jag hade en apa och Vem kan spela förutan vind.

visor-med-doreen-lyssna

visor-med-doreen-se

ANNONS:

Appen innehåller även två musikaktiviteter där man får lära sig hur instrument ser ut, vad de heter och hur de låter. Det finns ett pussel där man får höra hur ett instrument låter. Därefter skall välja ut rätt instrument av fem möjliga alternativ. I den andra aktiviteten får man höra hur respektive instrument låter när de spelar melodier.

visor-med-doreen-instrument-visa

visor-med-doreen-gissa-musikinstrument

Den sista delen i appen heter ”Alla språk i världen”. Här får man höra vad olika saker heter på olika språk. Det finns åtta saker och sju språk att välja på. Det går exempelvis att höra vad ”buss” heter på kurdiska, arabiska, persiska, turkiska, engelska och spanska. Man kan även höra vad sakerna heter på svenska.

visor-med-doreen-sprak

Min 4,5-åring har testat Visor med Doreen och har framförallt fastnat och återkommit många gånger till musikvideorna. Även fast det är nytolkningar så känns visorna igen och det går lätt att sjunga med – vilket varit populärt hemma hos oss under en längre period. 4,5-åringen har också tyckt att det varit spännande att höra vad de olika sakerna heter på olika språk och vi har tillsammans försökt att lära oss några av orden. I övrigt har denna del inte lockat så mycket, förmodligen eftersom det är en aktivitet med begränsat innehåll och utan utmaning. Detsamma gäller för de två aktiviteter där man lär sig om instrument. Även andra redaktionsbarn upplever att musikvideorna är det som är bäst.

Som förbättringsförslag önskar vi framförallt mer innehåll i form av ord på olika språk och instrument att lära sig om. Det hade också varit bra om alla musikvideorna hade kunna laddats ner till enheten för att slippa beroendet av internetuppkoppling. Slutligen hade det varit roligt om ”lära sig språk”-delen hade funnits i form av ett spel, så att man blivit lockad att återkomma.

Jag rekommenderar appen framförallt till barn mellan 1-4 år. Betyg 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande sju språk: arabiska, engelska, kurdiska (sorani), persiska (dari), spanska, svenska, turkiska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *