Sätt ihop en rymdraket av olika delar och flyg den genom rymden

Wee Rockets är en ny app skapad av det belgiska företaget Wee Taps. Appen går ut på att bygga ihop en raket av olika delar och sedan flyga raketen genom rymden.

ANNONS:

Varje raket består av en bakdel, en kropp, en nos och ett fönster. Det finns fyra alternativ att välja mellan för varje del. Dessutom får man välja bland fyra piloter. Man drar alla delar på plats, men i enhetens inställningar kan man ställa in ”baby mode” så att det räcker med att trycka på en del för att den skall hamna på rätt plats.

När raketen är färdig trycker man på en startknapp och raketen flyger iväg. Nu kommer man till nästa del i spelet där man får navigera rymdraketen bland meteoriter och rymdvarelser. Man styr med sitt finger och det går ut på att träffa och samla in rymdvarelserna och samtidigt undvika meteoriterna. Om man träffar en meteorit händer inget särskilt förutom att den exploderar. Det finns ingen poängräkning utan man kör precis som man vill. Samlar man inte in några rymdvarelser är det också okej. Så småningom åker man över en mållina och får belöning i form av jubel och en trudelutt.

Wee Rockets är en snygg, enkel och rolig app av hög kvalité. För yngre barnen fungerar appen precis som den är, men för de äldre hade det varit trevligt att kunna ställa in så att man inte får köra på meteoriterna. Då hade utmaningen blivit lite större och appen ännu lite roligare.

Jag tycker att detta är en väldigt barnvänlig och fin app. Den är fri från köp inuti appen och reklam från tredje part. Det finns reklam för egna appar men denna reklam kan stängas av helt i enhetens inställningar.

Jag rekommenderar appen till barn från 2 till 4 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   40 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Wee Rockets för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

4 kommentarer

 1. Åsa skriver:

  Mina söner, 3 och 5 år älskar den här appen. Trots att de har ungefär hundra appar att välja på återkommer de ofta till denna då det verkar vara något alldeles oemotståndligt med att bygga en raket och sedan flyga den. Ibland sitter de bredvid varandra och bygger samma raket för att sedan flyga den precis samtidigt.
  Om jag fick önska skulle det vara att man kunde välja ett läge där det är mer tydligt att man ska akta sig för stenarna. Som det är nu envisas båda mina söner att krascha med stenarna och tror också att det är en del av spelet. Jag skulle också se att man kunde flyga lite olika banor – till exempel till andra planeter eller dylikt, men det är överkurs. Som det är nu så älskar mina killar appen, precis som den är.

 2. Lotta Forsberg skriver:

  Har ännu inte provat denna app på förskolan jag arbetar på. Men vid mitt eget köksbord nu ikväll så verkar den lite spännande. Rymdraket fängslar, jag får in både teknik och naturvetenskap. Ska absolut låta barnen på förskolan prova på under morgondagen.
  Hälsningar Lotta
  Förskollärare, Blockflöjtens förskola.

 3. Lotta Forsberg skriver:

  Det var som jag misstänkte…barnen på förskolan tyckte Wee Rockets var spännande, i alla fall de 4-5 åringar som jag lät prova den. Tänk att få bygga sin egen rymdraket, välja astronaut och sedan skicka iväg denna raket i rymden. Att det sedan blev ett tävlingsmoment att träffa så många rymdvarelser som möjligt blev en liten utmaning.
  Hälsningar Lotta
  Förskollärare, Blockflöjtens förskola.

 4. Kristin skriver:

  Tre av mina barn 2, 4 och 11 år gamla återkommer till denna app. De gillar byggdelen och provar olika kombinationer. Flygandet är tillräckligt lätt för minstingen att klara. De andra skulle behöva lite mer utmaning med t.ex poäng eller att kunna vinna nya delar om man kör bra. Jag vet inte vad barnen fastnar för men det gör de allihopa och kan sitta länge både ensamma och tillsammans och bygga. Jämfört med lätta pusselspel gillar vi valmöjligheten och att man får ett till moment genom flygturen. Appen passar bäst till förskolebarn från 2 år och uppåt och gillar man rymden kan den nog snabbt bli en favorit. Jämfört med Toca Robot lab är flygturen något enklare så att 2-åringen klarar det själv och för henne är det en fördel att man kommer i mål oavsett hur man kör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *