Bygg ihop en ubåt av olika delar, kör den genom ett antal hinder, samla skatter och kör in i mål.

Wee Subs är en app skapad av det belgiska företaget Wee Taps. Har du spelat Wee Rockets och tänker ubåt istället för raket så förstår du ungefär hur Wee Subs fungerar. Det går ut på att bygga ihop en ubåt av olika delar, köra den genom ett antal hinder, samla skatter och till sist ta sig i mål.

ANNONS:

Varje ubåt består av en kropp, en bakdel, en ovandel och ett fönster. För varje del finns det fyra alternativ att välja på för att kunna designa sin egen fantasifulla ubåt. Till sist får man välja mellan fyra olika förare, både djur och människor. Man drar alla delar på plats med fingret, men i appen Inställningar kan man ställa in ”baby mode” så att det räcker med att trycka på en ubåtsdel för att den ska hamna rätt.

Wee Subs

Allt detta är alltså precis likadant som i Wee Rockets. Till och med figurerna och musiken liknar varandra i de båda spelen och detta är ett medvetet drag från tillverkarens sida. Man vill skapa igenkänning, en trygghet, hos barnen.

För att starta färden drar man i en spak och ubåten glider ner för en ramp, rakt ner i vatten. Man styr genom att hålla sitt finger på ubåten och den följer fingret både framåt, bakåt och åt sidorna, hela tiden med nosen pekande framåt.

Nere under ytan finns ett stort antal vattenlevande varelser att samla in, som olika fiskar, sjöstjärnor och musslor. Man samlar upp dem genom att köra in i dem. Men försök att undvika att krascha med oljetunnor och minor! Dessa flyter omkring som hinder i havet och exploderar vid kontakt. Å andra sidan gör det ingenting om man råkar köra in i någon av dem, det smäller bara och färden fortsätter vidare.

Wee Subs

Skillnaderna mellan de båda spelen från Wee Tabs är att Wee Subs spelas i horisontalläge, det finns fler utmaningar på banorna och här kan man även samla diamanter (en på varje bana) i olika färger. Svårigheten ökar något med banorna, hindren blir något fler och de vattenvarelser man samlar på blir efter hand lite mer besvärligt placerade.

Wee Subs innehåller varken poängräkning eller tidtagning, man är fri att köra som man vill. Uppdraget är detsamma på alla banor, men både ubåten och bakgrunden ändrar sig och diamanterna är dolda på olika ställen för varje bana vilket ger spelet variation. Wee Subs är en snygg, enkel och rolig app av hög kvalitet. Ubåten är föredömligt lättstyrd och det går inte att misslyckas i spelet.
Min treåring tycker om den här appen och återkommer till den gång på gång. Oftast är det djuren som får åka i de färgglada ubåtarna och det är lockande att lyckas samla alla diamanterna.

För de yngsta barnen fungerar appen precis som den är, men för de lite äldre barnen hade det varit trevligt med en inställning som ökar svårigheten och utmaningarna.

Jag tycker att detta är en väldigt barnvänlig och fin app. Den är fri från köp inuti appen och reklam från tredje part. Det finns reklam för egna appar men denna reklam kan stängas av helt i enhetens inställningar.

Jag rekommenderar appen för barn mellan 2 och 4 år och betyget blir en fyra av fem möjliga.

Här är en YouTube-film där man kan se lite av hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   40 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Wee Subs för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. Mamma Sara skriver:

  Mysig app som passar yngre barn! Min oerhört tävlingsinriktade 3,5 åring får sitt behov stillat av att spela denna app. När hon spelar blir det ett bra tillfälle för mig att fråga henne om de val hon gör och vi diskuterar kring form och färg och det som händer i spelet.
  Enkel i användningen och barnet känner att det lyckas samt att de får en bekräftelse på att det händer något. Momenten med ubåten är lagom långa.
  Lite småtrist för äldre då spelet inte utvecklas.
  Jag skulle önska tydligare resultat av poäng, så att det blir synligare för barnet vad denne åstadkommit.

 2. Mamma Elli skriver:

  Rolig enkel app som min 2,5 åring gillar. Utan någon hjälp lärde han sig snabbt vad som skulle göras. Då det fanns många olika alternativ vid byggande av båten, blev det många omgångar spelade. Blev dock något enformig eftersom det i princip var samma sak han gjorde om och om igen.
  Han spelar ca 3 omgångar åt gången, men tycker ändå att den är rolig och kommer tillbaka till den. Vi föräldrar blir ofta tillfrågade vilken del vi tycker ska användas.
  Kul att man samlar på sig fler diamanter ju längre man spelar, då kan dessa öva räkneförmågan.
  Rekomenderas!

 3. Anna skriver:

  Vi är apptestare och har testat Wee Subs på både iPhone och iPad.
  Spelet fungerar perfekt i det lilla formatet. Barnet på 3,5 år väljer ofta att återkomma och göra ett par banor när iPhonen finns att tillgå.

  Spelet som handlar om att bygga en ubåt för att sedan använda den i havet. Det finns ingen poäng eller tideräkning i appen. Ofta väljer barnet att använda Wee Subs under korta turer i kollektivtrafiken.

  Både jag och barnet gillar delen i havet bäst. Där man samlar diamanter. Man kan köra på fiskar och andra saker som kan finnas på havsbotten. När sonen har spelat spelet för man ofta små fniss efter de olika ljudeffekterna. Ofta hör man titta mamma.

  Jag rekommenderar appen till barn som gillar livet i havet. Den är söt och fin app.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *