TinyHands What’s my pair 2 är det andra spelet i en serie med samma tema. Det går ut på att para ihop olika bilder som på något sätt passar ihop. Det kan till exempel vara föremål som har samma färgkombination, samma form eller samma antal.

TinyHands What’s my pair 2 innehåller 12 minispel och man når dem alla från spelets huvudsida. De är markerade med olika rubriker och har olika svårighetsgrad. Exempelvis finns det ett minispel som kallas ”Detail – hidden animals”, och där ska man para ihop en bild på ett djur med en annan bild på samma djur, men där djuret gömmer sig. I ”Quantity – bugs” ska man para ihop en bild med ett antal prickar med en bild som har samma antal insekter. Rubrikerna är inte något man behöver kunna läsa eller förstå, utan vänder sig snarare till den vuxne.

ANNONS:

What's my pair 2

Här finns även spel där man ska para bilder på delade grönsaker med bilder på hela grönsaker, och bilder som passar ihop på annat sätt, till exempel en vällingnapp med vällingflaska, eller rätt lock till rätt burk. När man hittar rätt par sätts bilderna ihop och man kommer vidare till nästa bild. Väljer man fel bild så studsar bilden tillbaka. När man har klarat alla par i en kategori hörs applåder och det kommer ballonger, sen kommer man tillbaka till huvudsidan där man kan välja ett nytt spel.

What's my pair 2

What's my pair 2

Appen har diskret och lugn musik, enkla ljudeffekter och färgglada bilder. Spelet innehåller inget tal och ingen annan text än de korta rubrikerna. Det finns möjlighet att sätta på och stänga av musik och ljudeffekter. Förutom på den barnlåsta föräldrasidan finns inga externa länkar och spelet är fritt från funktion för köp-inuti-appen. På föräldrasidan kan man kontakta utvecklarna och det finns länkar och beskrivning till andra appar i serien TinyHands.

Jag har testat tillsammans med min nästan-3-åring och min 5,5-åring. 5,5-åringen har spelat igenom spelet och tyckte då det var roligt, men har inte återkommit till det, då det är för enkelt. 3-åringen gillar den däremot och har återkommit till den flera gånger. Hen har klurat ut hur spelet går till på egen hand och klarar alla delar, även om hen fick prova sig fram i de svåraste delarna till en början. Appen är precis lagom utmanande i den åldern. Appen är alltså snäppet svårare än föregångaren och vänder sig till något äldre barn.

Utvecklarna rekommenderar appen för barn från 2,5 år och det stämmer bra med min bedömning. Vi i redaktionen som har testat appen anser att den passar bäst för barn mellan 2,5 och 4 år.

Appen får en trea i betyg.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   59 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa What’s my pair 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *