What’s the Time Mr.Fox förbättrar tidsuppfattningen hos yngre barn genom att koppla tiden till dagliga aktiviteter.

What’s the Time Mr.Fox kommer från utvecklaren som gjort Mr.Fox and shapes som vi tidigare recenserat. Syftet med den nya appen är barn ska få hjälp att utveckla sin tidsuppfattning genom att koppla tiden till olika dagliga aktiviteter som sker i en bestämd ordning.

När appen startar ligger Mr.Fox och sover men när klockan blir sju vaknar han. Man får sedan hjälpa honom att klä sig, tvätta sig och äta frukost under de första vakna timmarna. Dagen fortsätter sedan med lek, lunch, vila och mer lek. Dagen avslutas med middag, bad och sedan läggning innan man kommer tillbaka till förstasidan. Varje scen inleds med att en svensk röst berättar hur mycket klockan är och vad som händer den tiden. Barnet får sedan utföra två enkla interaktiva moment innan man går vidare till nästa scen.

What's the time Mr. Fox

ANNONS:

What's the time Mr. Fox

Appen är väldigt enkel och lätt att komma igång med. Man kan välja att gå igenom alla scener i rätt ordning eller väja en specifik scen via en knapp från startsidan. Appen innehåller tal på flera olika språk, bland annat svenska, samt ljudeffekter. Via startsidan når man reklam för utvecklarens andra appar samt inställningar. I inställningarna byter man språk och kan även stänga av ljudet. Reklam och inställningar skyddas av ett barnlås. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

What's the time Mr. Fox

Min 3-åring har testat appen både själv och med mig och tycker den är mysig. Hen hade inga svårigheter att förstå vad man skulle göra och tyckte de interaktiva delarna var roliga. Tillsammans har vi använt appen för att prata om vår egen vardag, vad vi brukar göra och i vilken ordning vi gör olika saker.

What’s the Time Mr.Fox är enkel och mysig app som går ganska fort att spela igenom. Den är fin och färgglad och lär ut tid på ett pedagogiskt sätt som även små barn kan förstå och ta till sig. Genom att använda den tillsammans med en vuxen skapar man möjlighet att prata om sina egna dagliga rutiner och den passar också bra som godnattsaga tack vare sitt lugna tempo.

En förbättring skulle kunna vara fler dagliga aktiviter och lite variation på de scener som förekommer. Även de interaktiva momenten skulle kunna varieras lite. Nu spelar man snabbt igenom hela appen och sedan tror jag det kan ta ett tag innan man återkommer utifrån att det bara blir en upprepning.

Jag rekommenderar appen för barn mellan 2 och 3 år och ger den en 3:a i betyg.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande sex språk: engelska, franska, japanska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa What’s the Time Mr.Fox för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

 1. Marion skriver:

  Min tvååring gillar denna app och har återkommit till den flera gånger, dock är jag inte så säker på att han förstår konceptet med klockan och tiden, utan han tycker bara det är en lagom enkel app att hantera.

 2. Pilla skriver:

  Mina 1-3åringar på jobbet gillade denna app men håller med ovanstående kommentar, tror inte de förstår det där med tiden men det kanske ”fastnar” ändå.

 3. Emilia skriver:

  Har testat den på barn i åldern 1.8-3.3, de tycker det är en rolig app med animeringarna och det som händer. De förstår efter en kort instruktion vad de ska göra. De förstår nog tyvärr inte vad tid är för något (då även flera saker skiljer sig från deras egen vardag). Något barn har förstått frågan ”Vad är klockan?”, men förstår inte riktigt när vi säger hur mycket den är. Jag tror den skulle passa lite äldre barn bättre som kanske först bättre vad tid är och hur man ska tänka med en klocka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *