Flitiga utvecklaren GiggleUp har släppt Who lives in the Forest?, åtta minispel med djurtema där fingerfärdigheten, koncentrationsförmågan och snabbheten sätts på prov.

Who lives in the forest är en samling minispel med djur i fokus. Vi får följa med in i skogen där vi genom åtta olika djur kommer åt minispel relaterade till dem. I spelet förekommer en kanin, en fladdermus, myror, en groda, en fisk, en ekorre, bin och en kameleont.

who-lives-in-the-forest

Alla spelen är olika, men gemensamt är att man ska utföra en uppgift på tid. I grodans fall ska man fånga flugor med grodans tunga, ekorren styr man runt för att samla ekollon, fisken simmar i en bana och samlar stjärnor. Dessutom kan man välja att se en slags diabildsföreställning med korta, informativa texter kring djuren i spelen. Informationstexterna är dock på engelska, så här behövs en vuxen som kan översätta. Vissa av spelmomenten har dessutom hinder som försvårar uppdraget. Kameleonten jagas av en räv, en apa försöker kasta en sko på ekorren som samlar ekollon och stora fiskar kommer i vägen för fisken som simmar i sin bana.

ANNONS:

who-lives-in-the-forest-fisk

who-lives-in-the-forest-kanin
Det går i alla lägen att pausa spelet. Via startsidan når man inställningarna där man kan välja att stänga av bakgrundsmusiken och/eller effektljuden. Inställningarna innehåller också externa länkar, men dessa ligger bakom ett bra föräldralås. På startsidan finns också en länk till fler appar från utvecklaren, men också dessa ligger bakom föräldralåset.

Detta är ett trevligt spel med många delmoment som fängslar och underhåller. Illustrationerna är fina och fantasifulla. Minispelen är i grunden enkla och ingen konst att förstå sig på, men upplägget med tidsbegränsningen gör att respektive spel ändå har ett tydligt driv framåt. Svårighetsgraden är rätt så jämn mellan spelen, men fokuserar på olika saker. Medan ett spel kräver snabbhet, måste du på ett annat vara koncentrerad, och vid det tredje behöver du ett bra minne. Diabildsvisningen är som sagt på engelska, och går därför tyvärr lite förlorad om barnen sitter och spelar själva. Samtidigt har jag uppskattat att tillsammans med mina barn prata om informationen i rutorna. Det handlar bland annat om hur myror når framgång genom samarbete, hur fladdermössen använder ett sitt eko för att hitta mat och hur ekorren samlar in och gömmer sina nötter.

who-lives-in-the-forest-fakta

I redaktionen har vi samtliga upplevt att det här är ett bra spel, samtidigt som vi reagerat på stressfaktorerna i spelmomenten. Tidtagningen är en sak. Att kameleonten jagas av en räv, fisken stöter på hajar och krokodiler och att apan kastar skor mot ekorren kan uppfattas som negativ stress, vilket innebär att spelet kanske inte är direkt lämpat för de allra yngsta. Ett önskemål vore därför att man kunde stänga av tidtagningen, eller komma åt en övningsbana. Sedan går det egentligen inte att förlora, utan spelet slutar normalt när tiden tar slut. Då summeras spelframgången och man får poäng utifrån hur det gått. En bra vinkel i mina ögon istället för prestationskrav av olika slag, som stjärn- eller poängnivåer.

Mitt äldsta barn på fyra år tyckte spelmomenten var roliga och många av stressfaktorerna gick honom faktiskt förbi. Han tyckte det var roligt att fånga flugor och jaga bort myror. Min tvååring har också med rätt stor behållning kunnat spela några av minispelen, även om de egentligen är alltför svåra för henne. Att det inte går förlora tror jag är den bidragande faktorn till varför det funkade bra för mina barn. Redaktionens sexåringar har gillat spelet och ger det tummen upp. Jag skulle därför rekommendera Who lives in the forest för barn från cirka fem års ålder och uppåt. På det hela taget är detta ett roligt spel med många olika moment. Därför blir betyget ett fyra.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   27 kr 2 apr 2018
  •   33 kr 27 okt 2016

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Who Lives in the Forest? för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *