Willy Wattwurm är ett spel där det gäller för en liten mask att flytta sig över en sandstrand för att ta sig fram till sitt sandslott. Det finns tre svårighetsnivåer.

Hjälp masken Willy Wattwurm att flytta sig över en sandstrand, och samla stjärnor. Som hinder på sin väg finns olika andra varelser som går fram och tillbaka över stranden, och masken måste undvika att krocka med dessa. Målet är att på varje bana samla tre stjärnor, och ta sig fram till sitt sandslott.

ANNONS:

Spelet har tre nivåer; när masken är baby (enklaste), när den är vuxen (mellan) och när den är gammal (svårast). För att komma till nästa nivå måste man samla 39 stjärnor. Ingen av nivåerna är särskilt svår, men det kan upplevas som lite stressande.

Willy Wattwurm

Masken flyttas genom klickning åt det håll man vill röra den, om man nuddar en krabba förlorar masken ett hjärta. När tre hjärtan förlorats är det ”game over” och man erbjuds börja om.

Skulle man få slut på hjärtan, förlorar man dock inte de stjärnor som redan samlats ihop. Detta känns som en bra tanke eftersom det blir rätt ensidigt snabbt och kan, speciellt för yngre, lite otåliga barn, annars ta alltför lång tid att samla tillräckligt många stjärnor för att ta sig till nästa nivå.

Willy Wattwurm

Appen är intutiv både i upplägg och i utformning. Den är fri från reklam, Facebooklänkar, förfrågningar om att betygsätta och in-app-purchase. Det är inget tal, men däremot musik, och ljudeffekter (som går att stänga av) i appen. Några andra inställningar finns inte.

Detta är ett enkelt och barnvänligt spel, som tyvärr har kort livslängd eftersom det går rätt snabbt att spela igenom, och dessutom tenderar att bli väl enformigt efter redan en kort stunds spelande. Mitt barn var roat en kort stund, men tröttnade sedan. Bidragande till detta var också en viss frustration över stressmomentet, trots att spelet i sig inte är svårt. För att behålla intresset skulle spelet behöva vara mer omväxlande och innehålla fler typer av utmaningar.

Tråkigt, eftersom jag verkligen gillar grafiken och den ”hemmagjorda” känslan. Faktum är att själva designen och utseendet varit vår största behållning av appen. Att bilderna ser ut att vara ritade av ett barn var uppstarten till en diskussion om hur appar, andra datorprogram och tecknade filmer görs. Det är också sympatiskt att det inte går att ”misslyckas”, eller händer något dramatiskt om masken nuddar en krabba eller får slut på hjärtan.

Jag skulle vilja belöna den nytänkande designen, men ensidigheten gör att appen tyvärr bara får en trea i betyg.

Utvecklaren som gjort Willy Wattwurm heter Bianca Ackermann, har även gjort Flippi Twist.

Spelet passar från ungefär 7 år, svårighetsmässigt funkar det egentligen för yngre barn men stressmomentet kan upplevas som försvårande. För ett svårstressat barn kan appen dock passa tidigare.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Willy Wattwurm för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *