Wise-Pet är en serie med gosedjurliknande smartphone och pekplatte fodral med olika färger och utseenden, som kommer med en tillhörande app. Wise-Pet appen ger liv till gosedjursfodralet och härmar bland annat det du säger.

Wise-Pet består av ett gosedjur med en plastficka på framsidan där man kan stoppa ner sin pekplatta eller smartphone. Genom Wise-Pet appen får gosedjuret liv, men det går självklart använda även andra appar.

ANNONS:

Wise Pet

Plastfickan knäpps igen med kardborreband och det är därmed ingen större risk att enheten råkar ramla ur. Baksidan har en mjuk och go vaddering och ramen runt plastfickan är kraftig, vilket i kombination bör ge ett riktigt bra skydd mot stötar. Tillverkarna nämner dock inget om eventuell stöttålighet i sin egen reklam och den kommer följdaktligen inte med några garantier.

Pekplattefodralen ligger stadigt i knät och om man vill ha dem framför sig på bord eller golv kan man använda de stora fötterna som ett praktiskt stöd. Smartphonefodralen är däremot tjockare och skärmen får automatiskt en 45 gradig placering om man ställer dem plant. Det följer även med en rem som är avsedd att användas i bilen för att spänna fast Wise Peten på nackstödet.

Plastfickan skyddar bra mot diverse kladd men gosedjursdelen är som vilket gosedjur som helst och suger därmed lätt åt sig både dreggel och vanlig smuts. Enligt skötselråden är fodralen ej tvättbara utan ska enbart torkas av med en fuktig trasa. Plastfickan är lätt att få ren med just en fuktig trasa, men resten av gosedjuret skulle helt klart av hygienskäl mått bra av en tur i tvättmaskinen lite då och då. Min mista suger och spyr på allt och syskonen är inte alltid helt rentvättade och det är knappast något unikt för vår familj. Beslutade mig därför att testa just detta och lade in vår ena Wise-Pet i tvättmaskinen (i ett skyddande örngott) och satte igång den på ett handtvättsprogram. Var sen en ganska nervös timme innan vi kunde ta ut en blöt men lycklig och ren Wise-Pet igen! Tog några timmar innan den torkat då det kändes lite väl bra att låta den dansa runt i torktumlaren också…

Wise Pet

Fodralen är inte avsedda för specifika modeller och det finns därmed inga specialanpassade öppningar för att kunna ladda enheterna när man har dem i fodralen. Med rätt kombination av enhet och fodral kan man dock sätta i sladden via fodralets öppning. Av samma orsak går det ej använda kameran och även ljudet kan vara svårt att justera.

Appen Wise-Pet kan man ladda ner separat även utan fodral och funktionerna är de samma oavsett om man registrerar sig med koden från fodralet eller ej. Vi har testat appen både på ipad och androidmobil. Appens viktigaste funktion är att ge Wise-Pet gosedjuret en riktig mun som kan röra sig. Det finns 11 munnar med olika utseende men olika röst. Munnen rör sig när man pratar och upprepar automatisk enstaka ord och korta meningar. Vill man göra längre inspelningar kan man använda en manuell inspelningsfunktion. Utvecklarna föreslår till exempel att en förälder kan spela in en godnattsaga till sitt barn. Rekommenderar dock inte detta eftersom barnet i så fall får höra en förvrängd röst och inte förälderns bekanta stämma. I ipadversionen finns ytterligare ett par funktioner som uppmuntrar till lek med Wise-Peten. Den kan få godsaker som åker förbi om man lutar fodralet, leka tittut (peekabo) när man lägger ner fodralet upponer och sedan viker upp det eller så tjoar det till om man lyfter det snabbt.

Wise Pet

Via appen kan man titta på några olika barnvänliga filmer på svenska (eller 12 andra språk beroende på språkval). Urvalet skiljer sig till viss del utifrån inställd ålder. För att se på dessa krävs det att man har en aktiv nätuppkoppling, vilket kan vara bra att ha i åtanke om man vill använda appen under bilfärder då man kanske inte är uppkopplad. För min femåriga dotter har detta varit en väldigt uppskattad funktion då hon ännu inte upptäckt you tube och tyckt det varit kul att själv kunna sätta på en film att titta på.

Ipadversionen har även ett enkelt minispel i vilket man ska fånga bubblor. Man har en minut på sig och bästa resultatet sparas. Gissningsvis så kommer det fler spel i framtida uppdateringar eftersom det i menyn står ”coming soon” på flertalet rutor.

Mina tjejer på 5 och 6 uppskattar verkligen sin pekplatte Wise-Pet. Det är en rosa Flora, vilken precis som utlovat är väldigt söt och kramgo och de tycker att det är kul att via appen leka och prata med sin Wise-Pet. I första hand har de dock använt den som ett funktionellt fodral när de använt andra appar. De tycker att det känns väldigt bra att sitta med den i knät eftersom fodralets vaddering gör att det ligger mjukt och stadigt och fötterna gör det lätt att använda den både på bord och golv.

Storebror på snart 9 frågade efter till en början efter Wise-Pet fodralet när vi laddat ipaden men det dröjde inte många gånger innan han återgick till vårt gamla fodral. Han gillar egentligen dess mjukhet, men tycker det är lite stort och även den rosa färgen har en avskräckande effekt… Jag själv upplever att den plastade ytan är lite väl sträv och eftersom plasten inte alltid ligger helt emot hela skärmen kan ibland viss otydlighet uppstå på delar av skärmen. Brukar därmed plocka ur den för att få en bättre hanterbarhet och skärpa. Detta är dock inget som barnen har sagt något om och mina tjejer tycker det är lätt att använda fodralet till alla slags appar.

Vi har även testat en Wise-Pet för smartphone, men eftersom det är på ipaden som vi har barnens appar så är det den vi använt mest. Funktionen är den samma men plasten bubblar sig i större utsträckning och den känns därmed mer svårmanövrerad i det mindre formatet.

Wise-Pet

Lillasyster är med sina fem månader lite för liten för appar men har fått lyssna när Wise-Pet härmat hennes egna ljud. Det var väl inget som roade henne men hon tycker att gosedjursfodralen är väldigt fina och att mobilfodralet har sugvänliga armar. Tids nog så lär hon väl prova appar hon med och då kommer jag garanterat använda vår Wise-Pet eftersom jag tycker den ger ett bra skydd och det bevisligen går att tvätta den!

Vad det gäller appen så tycker jag att det hade varit bra om man som förälder kunde välja vilka filmer som skulle vara tillgängliga i appen för att på så sätt kunna variera och anpassa urvalet för det egna barnet. Det hade även varit riktigt kul om de olika munnarna hade haft olika röster och vi hoppas sen på att det som utlovat kommer fler spel eller andra funktioner som kan erbjuda interaktiv lek i appen.

Vill man ha ett funktionellt fodral som skyddar pekplatta eller smartphone på ett barnvänligt och för barnen tilltalande sätt så kan Wise-Pet vara ett riktigt bra val. För att fullt ut uppskatta gosigheten bör barnen gissningsvis vara under skolåldern.

Om jag skulle betygsatt appen separat hade den till följd av sitt begränsade innehåll inte fått mer än en svag trea, men i kombination med fodralet fyller den en kul funktion. Med en Wise-Pet är man dock inte begränsad till att använda enbart den tillhörande appen vilket ger ett högre helhetsbetyg.

Här är en trailer för app och produkt:

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Nathalie skriver:

    Hej jag vet de var länge sedan de sålde detta men vet du vart man kan få tag på de om de är någon som har och säljer behöver åt min dotter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *