Senaste appen från Wombi låter barnet bygga sitt eget flygplan och därefter flyga iväg med det.

I Wombi Airplane börjar man med att bygga ihop ett flygplan av fem olika valbara delar. Delarna består av en flygplanskropp, en vinge, en bakdel, en nos/propeller och en förarplats. Man får tre alternativ för varje del för att kunna designa sitt eget fantasifulla flygplan.

Bygg ett flygplan

Sedan är det dags att fara iväg med planet högt över trädtopparna. Men se upp för mötande trafik! Både fåglar, luftballonger och en arg skunk i ett flygplan korsar vägen mot målet. Man styr genom att hålla fingret mot skärmen. När man släpper tappar planet höjd, tryck igen för att få ny fart.

ANNONS:

På vägen mot flygbasen, banans mål, ska man försöka fånga så många paket som möjligt. Det finns tre stycken på varje bana. Dessa svävar fritt omkring i luften, fastknutna i ballonger, och man fångar dem genom att styra in i dem.

Flyg ett flygplan

Om man blir påkörd av den arga skunken, eller om man råkar flyga in i en fågel eller en trädtopp, störtar planet till marken och tappar det senast insamlade paketet. Men planet återuppstår och man fortsätter flygturen från olycksplatsen.

Paketen innehåller hemliga skatter och fungerar som en extra utmaning och belöning, men samlar man inte in några paket är det helt okej, de behövs inte till något särskilt. I Wombi Airplane finns varken poängräkning eller tidtagning, man är fri att köra som man vill.
Uppdraget är detsamma på alla banor, men olika färgglada bakgrunder ger spelet variation. Spännande musik och roliga ljudeffekter höjer upplevelsen.

Min minsta (tre år) tycker att det är roligt att bygga ihop planet och att flyga det, men det är tyvärr alldeles för svårstyrt för henne. Att undvika både fåglar, flygplan, luftballonger och trädtopparna samtidigt som hon ska fånga paketen är för svårt för henne, hon lyckas aldrig få med något paket till mål.

Min stora (sex år) lyckas bättre med styrningen och tar sig i mål med åtminstone några paket, men jag tycker ändå att svårigheten med antalet hinder på banan ihop med det svårstyrda planet är lite väl tilltagen. Man tappar lätt sugen om man kraschar hela tiden…

Det finns ingen reklam eller köp inuti appen. Det finns länkar till sociala medier samt till tillverkarens övriga appar på en speciell infosida. Symbolen för att komma dit är diskret, men jag hade gärna sett ett barnlås så att inte barn hamnar där av misstag.

Wombi Airplane passar barn från ungefär 5 år och uppåt. Man behöver ha rätt god motorik och reaktionsförmåga för att kunna styra undan och hålla sig på banan och därmed behålla sina paket i planet ända in i mål. Det finns även andra appar med liknande upplägg, men som inte är lika svårstyrda, som till exempel Wee Rockets.

Betyget blir en trea av fem möjliga.

Uppdaterat den 3 januari 2012
Appen är uppdaterad och har nu tre svårighetsnivåer. I den lättaste nivån är det betydligt enklare att ta sig igenom. Banan är kortare och det är färre hindrer. Men planet kör fortfarande ryckigt och verkar stiga slumpmässigt när man trycker på skärmen. Jag hade föredragit att barnet hade följt fingret, ungefär som i Wee Rockets.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Wombi Airplane för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Åsa skriver:

    Detta känns inte som en av Wombis bästa appar, den är väldigt lik deras helikopterapp.
    Mina killar på 4 och 5,5 år har uppskattat olika delar av appen. 4-åringen gillar att bygga ihop flygplanet i alla möjliga utseenden, men sen är det lite svårt att styra flygplanet längs flygbanan. Min 5,5-åring är mindre imponerad av de få valmöjligheterna kring flygplanets utseende. Han tycker att det roliga är att försöka manövrera flygplanet längs flygrutten, för att få med alla paketen längs vägen.
    Men variationen i appen är alldeles för liten, så den håller inte i längden. Därför måste man nog vara extremt flygintresserad för att riktigt uppskatta appen i längden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *