I Wombis senaste app får spelaren bygga sin egen helikopter och därefter flyga iväg med den på ett räddningsuppdrag.

Wombi Helicopter är nästan identisk med Wombis tidigare app Wombi Airplane, förutom att den bland annat har en ganska stor länk på förstasidan. Länken går till en mellansida som leder till Wombi Airplane i App Store. Sidan är inte barnsäkrad men det finns ett tydligt kryss så att man kan komma tillbaka in i spelet. Länken försvinner helt när man kommit in i spelet.

Wombi Helicopter

På en undersida kan man inaktivera reklam för Wombis andra appar, men länken på förstasidan försvinner inte trots detta. Förutom länken finns det ytterligare några små skillnader mellan Wombi Helicopter och Wombi Airplane: föraren är utbytt mot en ny kvinnlig karaktär vid namn Heli och man ska inte längre samla ihop svävande paket utan uppdraget är nu istället att rädda sina vänner som flugit till väders med ett gäng ballonger.

ANNONS:

Wombi Helicopter börjar med att man får bygga ihop en helikopter av fyra olika valbara delar. Delarna består av en flygkropp, en bakdel, en stjärtpropeller/rotor och en huvudpropeller/rotor. Man får tre alternativ för varje del för att kunna designa sin egen fantasifulla helikopter.

Wombi Helicopter

Så snart man byggt ihop sin farkost är det dags att fara iväg med den. Men man får se upp för mötande trafik. Både fåglar, luftballonger och en arg skunk i ett flygplan korsar vägen mot målet. Man styr genom att hålla fingret mot skärmen. När man släpper tappar helikoptern höjd, när man trycker så stiger den.

På vägen mot helikopterplattan, banans mål, ska spelaren försöka rädda så många kompisar som möjligt. Det finns tre stycken på varje bana. Dessa svävar fritt omkring i luften, hållandes ballonger, och man fångar dem genom att styra in i dem.

Wombi Helicopter

Om man blir påkörd av den arga skunken, eller om man råkar flyga in i en fågel eller ett hustak, störtar helikoptern till marken och spelaren tappar sin senast infångade vän. Men helikoptern återuppstår och man fortsätter flygturen från olycksplatsen. Att rädda vännerna fungerar som en extra utmaning och belöning, men räddar man inte någon är det helt okej. I Wombi Helicopter finns varken poängräkning eller tidtagning, man är fri att köra som man vill. Uppdraget är detsamma på alla banor, men olika bakgrunder ger spelet en viss variation. Spännande musik och roliga ljudeffekter höjer upplevelsen.

Spelet har tre svårighetsnivåer. I den lättaste nivån är det betydligt enklare att ta sig igenom då banan är kortare och det är färre hinder. Men helikoptern kör ryckigt och verkar stiga slumpmässigt när man trycker på skärmen. Jag hade föredragit att helikoptern hade följt fingret, ungefär som i Wee Rockets, åtminstone på de lättare nivåerna.

Min minsta (tre år) tycker att det är roligt att bygga ihop helikoptern och att flyga den, men den är tyvärr alldeles för svårstyrd för henne. Att undvika både fåglar, luftballonger och byggnader samtidigt som hon ska rädda vännerna är för svårt för henne, hon lyckas sällan få med dem i mål. Min stora (sju år) lyckas bättre med styrningen och tar sig i mål med åtminstone några vänner även på de svårare nivåerna, men jag tycker ändå att svårigheten med antalet hinder på banan ihop med den svårstyrda helikoptern är lite väl tilltagen. Man tappar lätt sugen om man kraschar hela tiden…

Det finns som sagt en stor länk på förstasidan som via en undersida tar spelaren till App Store. Det finns länkar till sociala medier samt till tillverkarens övriga appar på en speciell infosida. Symbolen för att komma dit är inte superlockande att trycka på, men jag hade gärna sett ett barnlås på båda dessa länkar så att inte barn hamnar där av misstag.

Wombi Helicopter passar barn från ungefär 4 till 7 år. Man behöver ha rätt god motorik och reaktionsförmåga för att kunna styra undan och hålla sig på banan och därmed behålla sina räddade vänner ända in i mål. Det finns även andra appar med liknande upplägg, men som inte är lika svårstyrda, som till exempel Wee Subs för de yngsta.

Betyget blir en svag trea av fem möjliga.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Åsa skriver:

    Detta känns inte som en av Wombis bästa appar.
    Mina killar på 4 och 5,5 år har uppskattat olika delar av appen. 4-åringen gillar att bygga ihop helikoptern i alla möjliga utseenden, men sen är det för svårt att styra helikoptern längs flygbanan. Min 5,5-åring är mindre imponerad av de få valmöjligheterna kring helikopterns utseende. Han tycker att det roliga är att försöka manövrera den lite nyckfulla helikoptern, för att få med alla vännerna längs vägen.
    Men variationen i appen är alldeles för liten så den håller inte i längden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *