I Wombis senaste app Wombi Ice cream får spelaren skapa fantasifulla glassar och samtidigt träna minnet som glassförsäljare i en glassbil.

I köket kan du välja mellan tio olika glassmaker, fem olika bägare, skålar och strutar samt flera olika såser och dekorationer. Sex hungriga djur är dina kunder, och de har nya önskemål varje gång de kommer. Ju fler glassar du gör desto mer invecklade blir önskemålen. Du ska hålla i minnet både vad de vill ha och vad de inte vill ha, vilket de visar med hjälp av bilder (och överkryssade bilder).

När du gör en glass enligt kundens beställning får du några slantar som automatiskt trillar ner i kassan. Om du hittar på en egen glassvariant går kunden iväg, missnöjt knorrande, utan att betala. Spelet innehåller varken poängräkning eller stressmoment. Du väljer själv när du vill att nästa kund ska komma genom att dra i ett handtag.

ANNONS:

Jag gillar minnesträningsdelen, man kan välja att försöka göra glassen helt efter djurens önskemål, och utöver dessa lägga till valfria ingredienser och dekorationer om man så vill. Svårigheten består då i att man inte ser beställningen när man är i köket, men man kan lätt gå tillbaka ut till luckan och friska upp minnet om man behöver. Om man istället väljer att göra en glass helt efter sitt eget tycke så händer inget annat än att djuret inte betalar.

Detta är ganska kul ett tag, men frågan är hur länge? Att bara lägga upp glass, dekorera den och ge glassen till kunden (även med minnesträningsmomentet) håller kanske inte i längden. Jag skulle vilja ha lite mer butikskänsla, träningen att ta betalt och räkna pengar saknas. Och man får inte så mycket respons av djuren, de går bara hummande iväg med sin glass. Belöningen när man lyckas göra rätt glass är minimal, man kan egentligen lika gärna hitta på sin egen glass varje gång.

Wombi har jobbat med en helt ny illustratör till den här nya appen, animationerna är glada och trevliga. Det går dock inte att stänga av bakgrundsmusiken eller ljudeffekterna, det går inte eller att ställa in önskad svårighetsgrad.

Det finns ingen reklam eller köp inuti appen. Det finns länkar till Facebook, Twitter, mail och hemsida samt tillverkarens övriga appar på en speciell infosida. Symbolen för att komma dit är inte så framträdande, men jag hade gärna sett ett barnlås så att inte barn hamnar där av misstag. Det finns dessutom reklam för tillverkarens övriga appar på en lockande ikon i nedre hörnet, även här hade jag gärna sett en barnspärr.

Wombi Ice Cream passar barn från 4 år och uppåt. Appen har en del moment som inte är helt intuitiva. Därför tror jag att yngre barn än så kan få problem att utföra kundernas beställningar.

Betyget blir en trea av fem.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. För iPhone/iPad och för Android.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Wombi Ice Cream för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *