Wonderputt är en fantasifull och vacker minigolfbana som dessutom är enkel att behärska och passar både yngre och äldre barn.

Företaget Damp Gnat har skapat en vacker och rolig minigolfbana. Målet är att gå en 18-hålsbana med så få puttar som möjligt. För att slå golfbollen drar man den bakåt och släpper. Beroende på hur långt man drar och hur man siktar så kan man styra den mot utmarkerade hål (eller helt fel). Detta är intuitivt och det går snabbt att behärska tekniken.

ANNONS:

Golfbanan består av rymdskepp, vattenfall, kratrar, rymdskepp, betande kor, skidåkande pingviner och en massa annat skoj. Att golfbanan är så fin i sina detaljer bidrar starkt till att man får en bra upplevelse av detta spel. Bakgrundsmusiken är lugn och fin och passar bra till spelet. Den går att stänga av om man vill.

Att spela de 18 hålen är ganska lätt om man är vuxen, men för barn är det lite klurigare. Det hela underlättas av att man slipper börja om från början om man slår golfbollen fel. Spelet är väldigt generöst och barnvänligt på det sättet. Dessutom har man oändligt med puttar på sig för att klara hålen. Ingen bestraffning förutom att man inte får lika mycket poäng.

För de yngre barnen kan det vara en utmaning att ta sig igenom de 18 hålen. För de äldre barnen är det lättare. Men dessa barn kan finna glädje i att det finns en highscorelista. Ju färre puttar man använder för att få bollen i hålet, desto mer poäng får man.

När man klarat alla 18 hål kan man spela om på nytt. Banan är då exakt likadan, men det har tillkommit regnbågspärlor som man skall samla in. Samlar man in alla pärlor på en bana får man en regnbåge. Förutom att även detta är väldigt fint gjort och utmanande så får man även ännu fler poäng.

I och med att banan alltid ser likadan ut finns en risk att barnen tappar intresset när de väl klarat av spelet en gång. Men jag är övertygad av att de flesta barn (och säkert även vuxna) kommer att uppskatta att spela Wonderputt flera gånger. Både för upplevelsen och för poängen. Att man kan spela om och få en extra utmaning i form av regnbågar är också någonting som talar för längre hållbarhet. Faktum är att det kan vara så att det finns flera nivåer. Jag har ännu inte lyckats få alla regnbågar, så jag vet inte vad som händer sedan. Skriv en kommentar nedan om du vet!

Appen har varken reklam eller i-app köp. Det finns externa länkar, bland annat till Facebook. Men länkarna ligger på särskild undersida så jag tror inte att barn kommer att hamna där av misstag. Wonderputt är skapad för både vuxna och barn, så det blir nog svårt att övertyga utvecklarna om att barnsäkra tyvärr.

Om jag fick önska mig något så hade jag givetvis sett att det funnits flera typer av banor. Jag hade även önskat en knapp för att kunna nollställa spelet. Nu måste man avinstallera och installera på nytt, inte så smidigt – men det går.

Jag tror att barn från ungefär 5 år och uppåt kommer att älska Wonderputt. Min 5-åring spelade nästan alla hål utan hjälp och har verkligen fattat tycke för detta spel. Recensent Elin har testat på sina barn. 4,5 åringen var lite för ung och behövde lite hjälp från 7 åringen. 7-åringen klarade alla banor nästan lika bra som en vuxen.

Även med endast en bana är det här en app som känns unik och saknar konkurrens. Därför blir betyget högt, 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   12 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

 1. Sofi Norstedt skriver:

  Jag har också provat Wonderputt och det är jättefint, roligt och överraskande. Min 4,5 åring tyckte det var lite svårt och jag fick hjälpa till på de svåraste banorna. Men han var väldigt imponerad av alla fina animationer (jag med). Jag önskar mig fler banor bara, men som Daniel säger så kanske det finns fler. Jag har inte spelat längre än till halva regnbågsbanorna. Får väl ta och testa och hoppas på att det dyker upp några bonusbanor 😀

 2. Maria skriver:

  Min fyraåring tyckte spelet var för svårt. Hon lyckades inte styra bollen åt rätt håll och hade inte tålamod att lyssna på storasysters instruktioner och ville genast sluta.

  Min sexåring förstod snabbt hur spelet skulle spelas och tyckte det var roligt. Hon klarade alla banor utan större problem. Bra att det inte finns ett maxantal slag utan att det går att slå hur många gånger man vill och man slipper misslyckas. Är man mer tävlingsinriktad finns det diverse utmaningar som man ska klara av – t ex ta alla regnbågar, klara alla banor ett visst antal gånger eller klara alla banor på endast ett slag.

  Hade önskat att det gick att zooma in på banorna så att det hade varit enklare att se hur man bör sikta.

 3. Linda Kullman skriver:

  Min dotter på 4,5 år tyckte nog att spelet var för svårt. Hon hade svårt att sikta rätt och tappade tålamodet fort. Jag tror att ett skäl till att det var för svårt för henne, var att det inte går att zooma in på varje bana – ytan blir därmed väldigt liten vilket gör det svårare för små barnafingrar att sikta rätt.

  Däremot gillar både jag och sambon spelet! Grafiken är jättefin och musiken är ovanligt behaglig. Även om jag har spelat igenom banorna två gånger tror jag att jag kommer att spela det igen, för att förbättra mitt resultat. Men som andra redan har skrivit, hade det så klart varit önskvärt med fler banor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *