Yash Math Adventure är ett plattformsspel med invävd träning av de fyra räknesätten. Man väljer själv svårighetsnivå och räknesätt.

Yash Math Adventure är tillverkat av företaget Degenet. Bakgrundshistorien är att det skett ett inbrott på ett museum. De historiska mattemynten är stulna. Som spelare får man hjälpa till att samla ihop mynten igen. Detta gör man i ett matematiskt plattformsspel som sträcker sig genom flera olika världar.

ANNONS:

Yash Math Adventure

När man startar spelet får man välja på lätt, mellan eller svår nivå. Ju svårare nivå man väljer att spela på desto fler alternativ finns det inne i banorna. I lätta nivån är det nästan bara rakt på mynten, medan det är betydligt större utmaning i den svåra nivån. Man får även välja vilket matematiskt räknesätt man vill träna på; addition, subtraktion, multiplikation eller division. Man kan även välja att träna på addition och subtraktion samtidigt, alternativt multiplikation och division. Val av svårighetsnivå påverkar naturligtvis även hur svåra talen är. Man får inte någon hjälp i uträkningen men får alltid tre svarsalternativ att välja på.

yaYash Math Adventure

Precis som ett vanligt plattformsspel får man hoppa över hinder av olika slag och undvika fiender i form av bland annat spindlar, fåglar och skorpioner. Men istället för att förlora liv har man i Yash Math Adventure möjlighet att klara sig genom att svara rätt på mattetal. De fina mattemynten ligger bakom låsta luckor. Även dessa klarar man av genom att räkna ut olika tal.

Yash Math Adventure

Yash Math Adventure

Man kan samla ihop tre stjärnor per bana. Man får en stjärna om man samlar in alla mattemynt och man får en till om man samlar in alla småmynt. Den tredje stjärnan får man om man klarar sig inom tidsramen på fem minuter. Enda gången man får börja om banan från början är om man svarar fel tre gånger på raken på ett av de tal som man ställs inför under spelets gång.

Yash Math Adventure

Vi, det vill säga min 6-åring och jag, har spelat det här spelet väldigt frekvent under några veckors tid. Även om man klarar första banorna på lättaste nivån relativt enkelt så finns det två nivåer till att utmana sig själv på. Allt som allt blir det 36 banor på varje nivå och sedan kan man dessutom spela med ett räknesätt i taget. Gillar man plattformsspel är det här ett roligt sätt att få intresse för, eller behålla intresset för, att räkna matematik i huvudet.

Det finns lite olika inställningar i spelet. Man kan välja om man vill ha på spelljud eller bakgrundsmusik och man kan välja att återställa spelet. Det finns även stöd för upp till tre användarprofiler. Yash Math Adventure är fri från reklam och köp inuti appen. Det finns lite skriven text på engelska, men denna har inte någon betydelse för själva spelet.

Yash Math Adventure

Jag rekommenderar detta spel till barn från 6 till 9 år. Även äldre barn kan utmanas av mattetalen, men spelet i sig kanske upplevs som lite barnsligt. Betyget blir fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Yash Math Adventure för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *