I Yipi Garden Farm odlar man 10 olika grönsaker, bär och frukter. Gräv, plöj, så, vattna och skörda.

Yipi Garden Farm är den första appen från företaget Yipi Yipi som är delvis svenskägt. I appen får ditt barn lära sig att odla 10 grönsaker, bär, frukter och sädesslag. Precis som i verkligheten odlar man i flera steg. Stegen är olika beroende på vad man odlar. I några måste man ta hand om skadedjur, i andra är det viktigt att vattna ordentligt eller att vrida plantan så att den får sol överallt. En del av det man odlar har många steg med andra bara består av att så, vattna och sedan skörda. Det finns dessutom ett sorteringsspel där man ser till att trädgårdsredskap hamnar på rätt plats.

Yipy Garden Farm

Yipy Garden Farm

ANNONS:

Den som har spelat Dr. Pandas Grönsaksland kommer inte att hitta någonting nytt i denna app då det mesta av innehållet är identiskt. Det som skiljer apparna åt är att man i Yipi Garden Farm lättare kan välja vilken aktivitet man vill gå till. Det är även lättare att att spela om en aktivitet om man så vill. Animationer och grafik är bra, men inte lika bra som i Dr. Pandas Grönsaksland. Detta är dock inte någonting som barnen reagerat på.

Yipy Garden Farm

Det här är en trevlig och rätt så realistisk app om odling och man lär sig en hel del om olika grödor. Plantorna behöver vatten för att växa, fruktträden vill ha gödsel för att få fina frukter och bären behöver mycket solljus för att mogna. Appen passar bra för att spela tillsammans med andra så att man kan turas om eftersom det är korta, avgränsande spelmoment som avlöser varandra.

Yipy Garden Farm

Appen är lättanvänd och det är svårt, om inte omöjligt, att göra fel. Yipi Garden Farm passar därför bra även för yngre barn. Appen har inga skrivna instruktioner och man förstår snabbt vad man skall göra i varje moment. Några moment är lite knepigare, tex att komma på att man skall vrida på krukorna för att de skall få sol på alla sidor. Här kan det för de yngsta barnen behövas en vuxen som visar första gången.

Min 2-, 4- och 6-åring har testat Yipi Garden Farm och gillar den. Det är dock framförallt 2-åringen som återkommit till den igen. En annan fyraåring till oss i redaktionen gillar den också och har återkommit flera gånger. Mina barn har dock spelat Dr. Pandas Grönsaksland tidigare och det verkar som om de föredrar den, alternativt har de tröttat på just detta koncept. Jag tycker själv att Dr. Pandas Grönsaksland är en bättre app än Yipi Garden Farm, men vill ändå rekommendera den som ett alternativ. Den stora fördelen är att det är lättare att själv välja vilken aktivitet man vill gå till.

Yipi Garden Farm är fri in-app purchase och reklam från tredje part. Via en barnsäkrad länk når man föräldrainformation.

Uppdaterat den 21 augusti 2014
I den senaste versionen finns en vagn med nya minispel. Man kan göra juice, pizza, rostat bröd, odla jordgubbar och tomater.

Jag rekommenderar Yipi Garden Farm till barn mellan 2 och 4 år. Betyget blir tre av fem.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 2 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   11 kr 26 maj 2018
  •   13 kr 26 maj 2018
  •   11 kr 2 apr 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Yipy Garden Farm för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *