I Yum-Yum Nummer får man öva på att spåra siffror och lära sig mer om tal från ett till tio. Det finns fyra teman som bygger på årets årtider. Som uppmuntran och belöning får man skapa vackra mönster. Svenskt tal.

I Yum-Yum Nummer får man lära sig känna igen talen 1-10 och öva på att forma siffror. Grafiken är tilltalande, bakgrundsmusiken behaglig och den svenska rösten är tydlig. Det finns fyra olika teman; sommar, höst, vinter och vår, som alla innehåller samma slags nummerträning. Det som som skiljer dem åt är att belöningsuppgifterna ser lite olika ut.

ANNONS:

För att göra det tydligt hur stort antal de olika siffrorna representerar så börjar man varje tal med att trycka på föremål som har det aktuella antalet och lyssna på den svenska rösten som räknar sakerna. Därefter får man öva på att skriva siffran tre gånger genom att själv dra strecken i anslutning till den uppritade konturen. Om man inte väljer lätt svårighetsnivå så blir det lite svårare för varje gång. Första gången kan man släppa skärmen eller skriva utanför konturerna och fortsätta där man slutade. I de nästkommande nivåerna måste man dra respektive linje i ett svep.

Yum-Yum Nummer

Yum-Yum Nummer

Som standard får man träna på alla tal i tur och ordning men efter att man gjort alla tal en gång så kan man fritt välja vilken man vill skriva. Siffran noll har ingen egen uppgift eftersom det är svårt att åskådliggöra talet 0 så den får man skriva som en del i talet tio.

I höst/halloween får man dekorera pumpor genom att placera ut färdiga former så att det ser ut som om man skurit ut mönster i pumpan. I sommartemat får man välja mönster på en larv och sen se denna förvandlas till en fjäril. Vinterbelöningen i sin tur är att man får man dekorera en snöflinga med ädelstenar och se hur det blir ett symetriskt mönster av de utplacerade delarna. När man är färdig med belöningsuppgifterna kan man välja att ta ett kort innan man återgår till sifferträningen.

Yum-Yum Nummer

Det går att ha upp till 30 användarprofiler och som vuxen kan man gå in på den barnsäkrade föräldrasidan och se hur det gått för respektive barn. För yngre barn kan man ställa in svårighetsnivån till ”lätt”, vilket innebär att barnet får skriva siffran tre gånger utan att svårighetsnivån ökar. Det går även att bestämma hur många nummer barnet ska öva innan det får möjlighet att göra en belöningsuppgift och hur lång tid det maximalt får ägna sig åt belöningen. Det går att välja mellan många språk och teckensnitt, varav ett som överensstämmer bäst med det sätt vi skriver siffror på i Sverige.

Min blivande treåring gillar att ramsräkna och börjar få lite koll på sambandet mellan antal och siffror. Treåringen tycker det är kul att räkna föremålen och skriver utan problem alla talen när det lätta läget används. Speciellt snöflingan och larven upplevs som roliga att få ta olika kort på gång på gång.

Yum-Yum Nummer

Min sjuåring har numera rätt bra koll på sin sifferskrivning, men spegelvänder en del av dem ibland och säger själv att det var både bra och roligt att träna på dem i Yum-Yum Nummer. En önskning är dock att det inte hade börjat om från noll efter tio utan att det gick att fortsätta skriva högre tal.

I och med att allt ser likadant ut på alla siffror inom respektive tema och det endast finns tio olika nummer så är innehållet något begränsat och detta kan upplevas som enformigt i längden. Mina barn spelar dock gärna en liten stund då och då och på så sätt fyller den mycket väl sin funktion som en bra sifferövare både vad det gäller att skriva siffror, känna igen talen och koppla ihop antal med siffra.

Yum-Yum Nummer

I och med att min sjuåring fått kämpa extra mycket med vissa matematikrelaterade uppgifter och appar enbart på grund av att det inte varit självklart vilka siffror som representerar vad, så uppmuntrar jag nu gärna treåringen att lära sig detta tidigt och då passar denna app bra. Jag rekommenderar Yum-Yum Nummer för nummerträning till barn mellan 3 och 7 år och betyget blir en stark trea.

Uppdaterat den 3 september 2016
Appen har nu ett nytt tema där man är en krabba som formar siffror i sand och vatten.

Här är en trailer:

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 10 språk: engelska, franska, hebreiska, kinesiska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
  •   35 kr 20 apr 2020
  •   0 kr 12 apr 2020
  •   35 kr 18 mar 2020
  •   0 kr 15 mar 2020
  •   50 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Yum-Yum Nummer för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *