Zcooly Affären Åk3 är en pedagogisk app som är uppbyggd för att träna matematiska förmågor som ingår i läroplanen för årskurs tre. Det gäller exempelvis addition, subtraktion, sekvenser, taluppfattning och begrepp som dubbelt/hälften.

Denna app är en uppföljare till Zcooly Affären Åk 2 samt Zcooly Affären Åk 1 & Förskola, men riktad mot äldre barn. Spelidén är att man ska hjälpa till i en affär, denna gång för att affärsinnehavaren Håke har förvandlats till ett spöke och behöver hjälp att betala tillbaka en spökskatt. Håke behöver hjälp med olika sysslor, som att stå kassan, ställa upp varor, pussla eller mata hamstrar. För att lyckas med dessa olika uppgifter behöver man använda sina matematiska förmågor. Spelet börjar förhållandevis enkelt men blir sedan gradvis svårare ju längre man kommer i spelet. Affären är tredimensionellt uppbyggd och man rör med fingret dit man vill gå för att styra sin spelare.

zcooly-affaren-ak3

Appen är väldigt lik sina föregångare, skillnaden är framförallt svårighetsgraden. I denna app får man räkna med ännu större tal och svårare sekvenser. I den svåraste delen av addition ska man exempelvis betala rätt summa med tiotal- och tusentalsövergångar (t ex 1865+3841) och mönster enligt åttans eller nians gångertabell eller i 1000-steg. I övrigt är det nästan precis likadana uppgifter och spelupplägg. Läs gärna recensionen av Zcooly Affären Åk1 & Förskola för fler detaljer om hur apparna fungerar.

ANNONS:

zcooly-affaren-ak3-addition

Jag har låtit min åttaåring som går i tvåan prova denna app. Han klarar alla uppgifter i appen, men han är ovanligt bra på matte så jag tror att den ligger på en lagom nivå för många barn i årskurs två och tre. Däremot tycker han att det är för mycket upprepningar och väljer inte själv denna app. Jag rekommenderar den för åldern 7-9 år, men det måste förstås bedömas utifrån kunskapsnivån hos det enskilda barnet.

Betyget blir en fyra av fem möjliga, bäst passar appen till barn som inte är så känsliga för upprepningar.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Ladda ner Zcooly Affären Åk3

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Paket: Zcooly 9-10 år

Tillverkaren erbjuder Zcooly Affären Åk3 och två ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De två andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Landa, Zcooly Raketen.

Paket: Zcooly Superpaketet

Tillverkaren erbjuder Zcooly Affären Åk3 och åtta ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De åtta andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Räknepatrullen, Zcooly RoboKlock, Zcooly Landa, Zcooly Raketen, Zcooly Klockgården, Zcooly Affären Åk2, Zcooly Gruvan, Zcooly Affären 1.

Paket: Zcooly Superpaketet - 8st lärande spel

Tillverkaren erbjuder Zcooly Affären Åk3 och sju ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De sju andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Räknepatrullen, Zcooly RoboKlock, Zcooly Landa, Zcooly Klockgården, Zcooly Affären Åk2, Zcooly Gruvan, Zcooly Affären 1.

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Zcooly Affären Åk3 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *