I Zcooly Landa tränar man på ett urval svenska städer i ett spel där man ska styra plan till rätt flygplats.

Liksom i tidigare appar från Zcooly, bl.a. Zcooly Affären Åk 1 & Förskola, Zcooly Gruvan och Zcooly Klockgården, bygger Zcooly Landa på ett spelifierat lärande, denna gång av svenska städer i ämnet geografi.

När man startar appen visas med tydliga visuella instruktioner vad spelet går ut på, nämligen att dra fingret från ett plan till rätt plats på kartan där staden som planet är märkt med är markerad med en prick. För varje plan som landar i rätt stad får man en poäng. Städerna (svenska och de skandinaviska huvudstäderna) introduceras två och två. Efter ett tag försvinner stadens namn vid pricken och man ska själv komma ihåg var den ligger. Det går att trycka på pricken för att tjuvkika om man inte kommer ihåg. Eftersom stadens namn bara visas i text och inte läses upp krävs det att man är läskunnig för att kunna spela Zcooly Landa med behållning.

Zcooly Landa

ANNONS:

När man spelat en stund dyker det upp fler plan och städer samtidigt, och det gäller att hålla tungan rätt i munnen och ha bra minne för att lyckas styra alla plan rätt utan att de krockar med varandra. Om det händer, eller om planen flyger utanför bilden, förlorar man ett av sina tre hjärtan. När hjärtana är slut är spelet slut, och man får skriva upp sig på en topplista om man fått tillräckligt många poäng. Det finns inga banor, annan variation eller andra belöningsmoment. Det här är en av Zcooly Landas svagheter, tycker jag, och hade gärna sett att man kunnat träna på fler geografiska termer, t.ex. åar, sjöar eller berg, och att andra länder fanns med. Det hade också varit bra med större valmöjligheter av vilka städer man vill träna på, t.ex. hade vi efter en lång stunds spelande bara fått upp en enda skånsk stad. Till Zcooly Landas fördelar hör att den är mycket enkel att använda och att man har en effektiv inlärning av de städer som finns med i spelet.

Zcooly Landa

Det går att variera hur snabbt planen ska flyga i två lägen och pausa spelet, men annars finns inga inställningsmöjligheteter. Inte heller bakgrundsmusik och ljudeffekter kan stängas av utan att stänga av ljudet på den enheten, det hade jag gärna sett i en framtida uppdatering. Zcooly Landa innehåller inga köp i appen eller reklam från tredje part.

Jag har testat Zcooly Landa tillsammans med mina två barn som är 8 och 10 år. Båda två har gillat appen, och fast det efter en stunds spelande kommer många flygplan på samma gång, har de faktiskt inte upplevt det som stressande. Det har inte krävts någon hjälp av vuxen för att komma igång och spela. Appen har fungerat bra på både iPhone och iPad, men ibland tyckte mina barn att det var pilligt att styra planen rätt på den mindre skärmen, speciellt när städerna låg nära varandra. Bland redaktionens barn är reaktionerna blandade. Flera av de yngre barnen har haft problem med att hinna läsa städernas namn och upplevt appen som svår och stressande. De barn som hinner med att läsa har upplevt appen som rolig när de spelat, men har oftast inte valt den självmant flera gånger.

Jag rekommenderar Zcooly Landa till barn (och vuxna) från 8 år och ger den betyg 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: svenska.

Ladda ner Zcooly Landa

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Paket: Zcooly 9-10 år

Tillverkaren erbjuder Zcooly Landa och två ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De två andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Raketen, Zcooly Affären Åk3.

Paket: Zcooly Superpaketet

Tillverkaren erbjuder Zcooly Landa och åtta ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De åtta andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Räknepatrullen, Zcooly RoboKlock, Zcooly Raketen, Zcooly Klockgården, Zcooly Affären Åk3, Zcooly Affären Åk2, Zcooly Gruvan, Zcooly Affären 1.

Paket: Zcooly Superpaketet - 8st lärande spel

Tillverkaren erbjuder Zcooly Landa och sju ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De sju andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Räknepatrullen, Zcooly RoboKlock, Zcooly Klockgården, Zcooly Affären Åk3, Zcooly Affären Åk2, Zcooly Gruvan, Zcooly Affären 1.

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Zcooly Landa för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *