Hamstrarna har hamnat i olika knipor och behöver hjälp för att ta sig ut. Detta sker genom uppdrag där man får träna på att matcha färger och siffror, samt räkna enkel addition/subtraktion. Som tack för hjälpen får man stjärnor och andra belöningar.

Tillverkaren Zcooly ligger bakom många andra appar som vi har recenserat, bland annat klockspelet Zcooly RoboKlock. Räknepatrullen är också ett mattespel, men fokus är här på att lära sig grundläggande matematik.

Appen är uppbyggd som ett spel innehållandes 20 färgglada banor som utspelar sig i olika miljöer. Spelet går ut på att kasta livbojar till rätt hamstrar. Varje bana har fem delmoment och klarar man dessa får man upp till tre stjärnor samt en extrabelöning i form av en ballong, tårta eller discokula.

Det börjar väldigt enkelt genom att man får para ihop hamstrar med samma färg. Sedan är det dags att lära sig siffror och man får para ihop en given siffra med rätt antal hamstrar. Man får även räkna hamstrarna och para ihop med rätt siffra. Här får man även öva sig på att forma siffran genom att följa utseendet med fingret.

ANNONS:

Det finns även övningar där man får sätta tal mellan 1-100 i rätt ordning. Man övar både på att räkna uppåt (1 till 10) och neråt (10-1). Längre fram kan får man räkna upp från till exempel 24 – ett bra sätt att se om man kan se det lägsta talet även när det inte börjar på 0 eller 1.

Zcooly Räknepatrullen har även med enklare addition och subtraktion. Är det addition läggs först nya ”+1”-hamstrar till. Vid subtraktion dras istället hamstrarna som har ”-1” på ryggen bort. På detta sätt visualiseras matematiken tydligt.

Totalt sett inneåller Zcooly Räknepatrullen inte så många övningar, men appen går ändå igenom matematikens grunder på ett bra och tydligt sätt. Man behöver inte heller ta övningarna i ordning utan det går bra att hoppa fram och tillbaka mellan övningarna som man vill. Det finns inte någon tidspress.

Jag har spelat den här appen med min sexåring och hen gick igenom den ganska lättsamt. Vissa saker var svårare än andra, var utlåtandet jag fick. Varje uppgift har instruktioner som ges via både svensk text och tal. Man kan även få instruktionerna upplästa flera gånger om det behövs. I inställningarna kan man ställa in om man vill ha bakgrundsmusik samt om man vill stänga av talet. Appen har inte stöd för flera användare.

På första sidan finns reklam för tillverkarens andra appar. För att komma vidare till appbutik måste man först ange födelseår. Tyvärr går reklamen inte att stänga av. Appen är dock helt fri från tredjepartsreklam och köp inuti.

Jag ger Zcooly Räknepatrullen betyg tre. Appen går lite långsamt fram och skulle bli bättre om det fanns lite större belöningar så att barnen vill fortsätta på egen hand. Vad gäller ålder passar den bäst för barn från 4 till 6 år.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Ladda ner Zcooly Räknepatrullen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Paket: Zcooly 5-7 år

Tillverkaren erbjuder Zcooly Räknepatrullen och två ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De två andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Klockgården, Zcooly Affären 1.

Paket: Zcooly Superpaketet

Tillverkaren erbjuder Zcooly Räknepatrullen och åtta ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De åtta andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly RoboKlock, Zcooly Landa, Zcooly Raketen, Zcooly Klockgården, Zcooly Affären Åk3, Zcooly Affären Åk2, Zcooly Gruvan, Zcooly Affären 1.

Paket: Zcooly Superpaketet - 8st lärande spel

Tillverkaren erbjuder Zcooly Räknepatrullen och sju ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De sju andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly RoboKlock, Zcooly Landa, Zcooly Klockgården, Zcooly Affären Åk3, Zcooly Affären Åk2, Zcooly Gruvan, Zcooly Affären 1.

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *