Här får man lära sig klockan genom att hjälpa bonden Gunnart att tillverka Klock-robotar. Genom att ställa klockorna på rätt tid analogt eller digitalt belönas man med mynt som låser upp nya knasiga klock-robot delar.

Zcooly är tillbaka med en underhållande klockapp som komplement till tidigare Klockgården. I Zcooly RoboKlock får man hjälpa bonden Gunnart att bygga knasiga klock-robotar åt sina vänner i sin verkstad. Ju fler robotar som man bygger och testar desto fler nya klockdelar kan man låsa upp.

I spelläget börjar man med att öva på hela timmar och får sedan stegvis allt svårare frågor. Det finns två typer av frågor: Frågor som anger att man ska ställa klockan på en viss tid samt frågor där man uppmanas att ställa fram klockan ett visst antal timmar och/eller minuter. I övningsläget har man möjlighet att själv välja exakt vilka delar man vill träna på.

RoboKlock

ANNONS:

RoboKlock

Man tillverkar en klocka genom att kombinera ögon, urtavla och färg efter kundens önskemål. När en klocka är färdigtillverkad måste den testas, vilket sker genom att man svarar på frågor där man ska ställa fram klockans tid. Instruktionerna ges på svenska både muntligt och skriftligt. Efter fem rätta svar får man fem Zcoolymynt plus eventuella symbolbonusar. Svarar man fel får man veta om klockan är för lite eller för mycket och kan på så sätt komma fram till rätt svar steg för steg eftersom man har obegränsat med försök. Skulle man vilja ha hjälp trycker man på facitknappen, vilken gör så att Gunnart hjälper till att flytta fram klockan till aktuell tid.

Pengarna som man tjänar kan man använda till att köpa nya klockdelar. Förutom att det är kul att kunna skapa många olika roliga klockvarianter, kan man utmana sig själv med att köpa och kombinera ihop just de delar med fler symboler som motsvarar kundernas önskemål och därmed möjliggör att man kan få extra bonuspengar.

Varje nivå innehåller tre klockor och efter att alla testuppgifterna är lösta får man en biljett till lyckohjulet. Genom att snurra lyckohjulet kan man vinna Zcoolymynt, extra lyckohjulsbiljetter och klockdelar. Stjärnvinsten låser dessutom upp specialdelar, vilka inte kan köpas, som förändrar klockans yttre utseende.

RoboKlock

När som helst under spelet kan man växla fram och tillbaka till digital klocka i 24 timmars format. Samma tid som visas analogt visas då i stället digitalt, vilket i sig kan vara mycket lärorikt för nybörjaren. Frågorna gör inte skillnad på för- och eftermiddag, men urvalet av sifferintervall gör att det endast finns en möjlig digital lösning på varje fråga. Det går alltså inte att snurra den digitala klockan genom alla 24 klockslag, utan intervallet varierar beroende på vilken uppgift man får. I inställningarna finns valmöjligheten att välja att enbart öva på för- eller eftermiddagstid, eller hela dygnet.

RoboKlock

Min åttaåring tycker att det här är en väldigt bra och rolig app för att lära sig klockan. På endast ett par dagar har klockkunskaperna ökat från att med nöd och näppe ha koll på både hel och halvtimmar till att nu ha stora kunskaper kring kvartar, minuter och full förståelse för att det är fem minuter mellan varje siffra. Tioåringen har glatt hejat på och kommit med tips på hur man kan tänka för att ställa klockan på fem i halv eller flytta fram den ett visst antal minuter. Tioåringen har full koll på den analoga klockan men har tyckt spelet i sig verkar kul och har frågat efter att få pröva en del av de svårare övningsuppgifter digitalt för att själv testa sina egna kunskaper.

RoboKlock

Det här är utan tvekan den bästa klockappen som finns enligt min åttaåring eftersom det är roligt att öva klockan när man får sätta ihop klockorna själv och spela på lyckohjulet. Vid eventuella felaktiga svar har det varit uppskattat att det ges uppmuntrande kommentarer som underlättar att hitta rätt svar. Zcoolys tidigare klockapp Klockgården har blivit bortvald eftersom övningar med analog klocka blandas med digital i speldelen. Vi uppskattar därmed verkligen att man i RoboKlock själv kan välja om man vill lösa uppgifterna med analog eller digital klocka. Det är dessutom bra att det är lätt att växla fram och tillbaka mellan analog och digital tid inuti spelet eftersom det gör det möjligt att direkt kontrollera hur en viss tid ser ut i de olika tidvisningsformaten. RoboKlock har varit väldigt uppskattad även av andra redaktionsbarn.

Zcooly RoboKlock är fri tredjepartsreklam och köp inuti appen. Appen innehåller reklam för egna appar. Tyvärr går denna reklam inte att stänga av. Instruktioner, ljudeffekter och musik går att stängas av och sättas på oberoende av varandra.

Klockan går alltid framåt och alla uppgifter syftar till att man flyttar fram klockan. Jag tycker ändå inte att det hade varit fel med uppgifter där man skulle ställa tillbaka klockan genom att exempelvis visa vad klockan var för två timmar sen. Vi saknar möjligheten att ha flera olika användarprofiler och barnen har dessutom undrat varför de inte kan få frågor kring vad klockan är. Det är av förklarliga skäl svårare att konstruera den typ frågor men det skulle kanske kunnat gått lösa med någon typ av flervalssvar. Ett lärorikt komplement till tidintällningsuppgifterna som hade gett appen ännu större lärpotential hade sen varit om det fanns en möjlighet att få aktuell inställd tid uppläst med en knapptryckning.

Zcooly RoboKlock är sammantaget en mycket lärorik och underhållande app för barn som vill lära sig klockan eller öka på sina befintliga klockfärdigheter. Jag rekommenderar den till åldrarna 5-9 och betyget blir en stark fyra.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Ladda ner Zcooly RoboKlock

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Paket: Zcooly 7-9 år

Tillverkaren erbjuder Zcooly RoboKlock och två ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De två andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Affären Åk2, Zcooly Gruvan.

Paket: Zcooly Superpaketet

Tillverkaren erbjuder Zcooly RoboKlock och åtta ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De åtta andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Räknepatrullen, Zcooly Landa, Zcooly Raketen, Zcooly Klockgården, Zcooly Affären Åk3, Zcooly Affären Åk2, Zcooly Gruvan, Zcooly Affären 1.

Paket: Zcooly Superpaketet - 8st lärande spel

Tillverkaren erbjuder Zcooly RoboKlock och sju ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De sju andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Zcooly Räknepatrullen, Zcooly Landa, Zcooly Klockgården, Zcooly Affären Åk3, Zcooly Affären Åk2, Zcooly Gruvan, Zcooly Affären 1.

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *