ZOO Abracadabra är ett annorlunda pussel som handlar om att matcha siluettformationer med olika djur.

ZOO Abracadabra är ett spel framtaget av företaget PopAppFactory som tidigare bland andra gett oss spelen Logic, Memoria och MosaicHD. Spelet är ett slags pussel, där siluetter av olika djur ska identifieras och matchas med rätt djur. Matchar gör man genom att peka på en siluett därefter det djur man tror döljer sig bakom skuggan, eller omvänt.

ANNONS:

Spelet har tre olika svårighetsgrader där tre, fyra eller fem olika siluetter satts samman i olika formationer och utmaningen består i att klura ut vilka av de sex, åtta eller tio djurbilderna (beroende på svårighetsgrad) som döljer sig bakom det fantasifulla motivet.

Totalt har spelet 160 olika spelnivåer med lika många variationer på de olika formationerna. Siluetterna sätts samman på ett fantasifullt sätt för att skapa nya, annorlunda former. Utvecklarna uppmuntrar till att man tillsammans med sitt barn därför kan diskutera och avdramatisera skuggbilder som kan tolkas som nåt helt annat än vad det i själva verket verkligen är. Det gäller också att kunna tänka lite utanför givna ramar, då skuggan ibland skiljer sig lite från djuret.

Från startsidan kommer man dels åt en enkel guide som illustrerar hur man går tillväga, dels en inställningsmeny där man kan välja att stänga av bakgrundsljudet och/eller ljudeffekterna. Genom inställningsmenyn kommer man också åt en sida som visar andra spel från utvecklaren och även en informationssida med möjlighet att både ge bort appen som ett presentkort och betygsätta appen i App Store. Givetvis önskar jag att detta låg bakom ett barnlås så att barnen inte lämnar spelet av misstag. Dock förekommer inga köp inuti appen och när man väl lämnat startsidan är det enbart spelet som visas.

Illustrationerna är färglada och fina och stämningen i spelet är trevlig. Startsträckan är kort då spelet är intuitivt och enkelt utformat. Det handlar om att peka och att peka rätt. Jag tycker särskilt om stjärnmönstret som uppstår när man drar fingret över spelet. Det skapar och förstärker en känsla jag får av cirkus och karneval. Jag uppskattar också att siluetten inte alltid ser ut exakt som djuret. Det höjer utmaningsmomentet till en något högre nivå där man tvingas tänka ett steg längre. Spelet saknar tävlingsmoment, så svarar man fel fortsätter man tills dess man hittar rätt.

I appens inställningar kan man välja om man vill få djurens namn upplästa. Tal finns bland annat på svenska.

Min son på dryga tre år har spelat detta vid några tillfällen och trots att han tycker det är roligt märker jag att han ganska snart tröttnar. Då spelet endast går ut på att identifiera siluetter blir livslängden aningen begränsad. Detta trots en stor variation i motiven.

Som utvecklingsförslag kan jag tänka mig att en variation i bakgrund och ljud skulle kunna liva upp spelet en smula. Dessutom skulle man kunna lägga till ett belönings- eller upplåsningsssystem kopplat till om man klarat en nivå eller ej, för att skapa ett starkare driv framåt.

Jag anser att spelet lämpar sig för barn i åldrarna: 3-6 år.

ZOO Abracadabra är ett genomarbetat och annorlunda pussel med fina illustrationer och animationer. Betyg: stark trea.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 11 språk: arabiska, engelska, franska, italienska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska, ukrainska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa ZOO Abracadabra för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *