Zoola Kids Math visualiserar addition och subtraktion i talområdena 1 – 5, 0 – 9 och 0 – 12.

Zoola Kids Math är en ny app från företaget Zoola, som tidigare skapat bland annat Zoola Baby Touch och pekboken Zoola.

Den här appen har en lite äldre målgrupp än tidigare appar och vänder sig till barn i förskola/skola. Appen visualiserar på ett pedagogiskt och relativt roligt sätt vad addition och subtraktion är genom en flera olika övningar. Totalt har appen sex olika delar uppdelade på dels addition och subtraktion, men även olika talområden; 1 – 5, 0 – 9 och 0 – 12. Totalt finns det 54 övningar med fem svarsalternativ vardera. Övningarna slumpas fram.

Zoola Kids Math

ANNONS:

Alla övningar har djur som visualiserar antalet. Skall man exempelvis addera 1 och 3 så trycker man på de tre katterna en efter en och så går de över till den ensamma katten, för att på så sätt visa att det nu är fyra katter. Subtraktion fungerar på liknande sätt, men då kryssas djuren över istället.

zoola-kids-math-addition

zoola-kids-math

Min 5-åring har testat och gillar appen. Addition kan hon redan men hon tycker subtraktion är klurigt. Med hjälp av de gulliga djuren kunde hon räkna fram lösningarna vilket gjorde henne glad.

Appen är genomtänkt och djuren är gulliga och uppskattas av barn. Det finns också trevlig och varierad bakgrundsmusik, som dessutom går att stänga av. Via förstasidan finns en liten knapp som leder till en föräldrasida med externa länkar. Ett barnlås hade varit bra där.

Jag rekommenderar Zoola Kids Math till barn från fyra år och uppåt. Betyget blir tre av fem.

Här är en YouTube film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Zoola Kids Math för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *