I ”Zoola” kan barn upptäcka olika slags djur, höra deras namn och läten

Den här appen påminner mycket om appen Sound Touch, Kul för barn och Stora pekboken. Appen innehåller en stor mängd fotografier på djur indelade i olika kategorier; bondgård, safari, skog, vatten och hundar. I varje kategori kan man se 48 vackra fotografier – så totalt handlar det om omkring 250 fotografier. När man väljer ett djur får man höra vad det heter på svenska. Det är en bra och tydlig kvinnlig röst. Man får även höra hur djuret låter.

Förutom ovanstående finns även en avdelning som heter ”Dina foton”. Där finns ytterligare 50 fotografier på barn tillsammans med djur. Dessa fotografier är ett urval av de bästa fotografierna som är inskickade till utvecklaren. Vill man lägga till ett eget fotografi måste man e-posta det till utvecklaren.

ANNONS:

I appen finns det dessutom en avdelning som heter ”Spel”. Där finns memory, pussel och ”Simon”. Memory och pussel finns i olika svårighetsgrader. Simon är ett spel där man skall komma ihåg ordningen på händelser.

Det jag gillar med den här appen är den är så lättanvänd och att det finns så många bilder och ljud. Det gör att jag tror att den har lång hållbarhet. Den är inte lika intuitiv som Sound Touch, men väldigt nära. Appen har två funktioner som vänder sig till vuxna; ”Kontakta” samt länk till fler appar från samma företag. Båda dessa funktioner har bra barnlås. Appen saknar i övrigt reklam och in-app purchase.

Jag tror att appen passar för barn mellan 2 och 4 år. Betyget blir 4 av 5.

Det finns även en lite-version för den som vill prova först: iPhone/iPad och Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 17 språk: arabiska, danska, engelska, finska, franska, hebreiska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019
  •   30 kr 16 jul 2018
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   18 kr 2 apr 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Zoola Djur för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Olof Borjo skriver:

    Detta har under en tid varit en favorit för min dotter som är 21 månader. Den är en väldigt enkel app som är lätt att förstå och lätt att navigera i. Det är bra bilder med en tydlig röst men det som jag inte riktigt förstår är varför man har valt att presentera 4 olika varianter på varje djur; en manlig, en kvinnlig, ett barn och en bild med kärleks tema. Jag kan förstå syftet men det blir lite märkligt bär man bl.a. Väljer en fisk. Men sett på det stora är det en bra app även om jag föredrar Soundtouch framför denna eftersom den har fler bilder och en lite enklare meny. Vi har bara använt bilderna och därför kan jag inte uttala mig om spelen och möjligheten till egna bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *