Märket ”Barnsäkrad” betyder att den app vi recenserat är helt fri från externa länkar. Eller att den har externa länkar som ligger bakom ett barnlås.

När du läser en recension på PappasAppar.se kan du lita på att appen ifråga är testad och godkänd av en redaktion bestående av föräldrar och pedagoger. Vår policy ger dig dessutom en garanti att alla appar vi recenserar är fria från reklam från tredjepart och in-app purchase.

Vi tycker att företagen som skapar appar för barn rent generellt borde bli bättre på att barnsäkra innehåll som vänder sig till vuxna. Det är tyvärr vanligt att appar som vänder sig till yngre barn innehåller oskyddade externa länkar till både App Store, Facebook och Twitter. De flesta vill inte upptäcka att ens barn har råkat trycka sig bort från appen av misstag. Därför informerar vi nu i våra recensioner, om appar som är barnsäkrade. Du kan även använda vår sökmotor för att filtrera fram appar som är barnsäkrade.

Ser du texten Barnsäkrad i en recension kan du vara säker på att appen har ett barnlås som skyddar barn från att trycka på externa länkar. Det kan också innebära att appen är helt fri från externa länkar. Barnlås är olika svåra och det händer tyvärr ibland att appens målgrupp klarar av att låsa upp låset utan problem. Hur barnlåset fungerar kan du ofta läsa i recensionen av den app du är intresserad av.

Några exempel på barnlås:
Parental Lock

Vi arbetar dagligen med att testa nya versioner av de appar vi recenserat för att se om något barnlås tillkommit eller försvunnit. Märket Barnsäkrad kan du lita på.

Vad tycker du om externa länkar i appar för barn? Vilket barnlås är bäst? Skriv en kommentar!

4 kommentarer

 1. Sonja Wallin skriver:

  Jättebra,det betyder att man kan känna sig trygg med att barnen inte sitter och spelar och blir rädd för något, utan det kan bli en mysig stund utan några överraskningar

 2. Kerstin Gatu skriver:

  Betyder Barnsäkrad att man är skyddad från köp innuti app
  https://www.aftonbladet.se/family/a/7lEp6V/appar-skapar-kophets-hos-barn-kan-sla-hart-mot-ekonomin
  Tack för att det finns ett seriöst ställe att vända sig till

 3. Pappa Daniel skriver:

  Hej Kerstin! Ja, alla appar som vi rekommenderar är fri från köp inuti. Du kan läsa mer på https://www.pappasappar.se/in-app-purchase/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *