Jag som startat och driver PappasAppar.se heter Daniel Wieselberg och har tre barn födda 2007, 2009 och 2011.

Pappas Appar lanserades i juli 2011 men mitt intresse för appar för barn har funnits sedan 2008. Jag startade denna tjänst med syftet att vägleda andra vuxna till de bästa apparna för barn. Dessa är nämligen väldigt svåra att hitta i appbutikerna. Det är inte bara det att utbudet av appar är enormt utan man vet ofta inte vad en app innehåller utan att ladda ner den och testa. Detta kostar både i pengar och tid.

En app som på ytan ser ut att vara bra kan exempelvis innehålla reklam och köpuppmaningar. Eller så är beskrivningen av appen på svenska men när man testar så visar det sig att språket är engelska, vilket kan göra den svår att använda. Eller så är appen för lätt/svår så att den inte passar för ens eget barn. Eller så kanske den är för rätt ålder men så tråkig att barnen inte vill använda den.

För att kunna ge så bra rekommendationer som möjligt får jag sedan 2012 hjälp av andra föräldrar (många är utbildade pedagoger) och deras barn. Tillsammans hjälps vi åt att testa och rekommendera de bästa apparna. Du kan läsa mer om redaktionen här.

Vårt fokus är framförallt på appar som är roliga och lärorika och som finns för iPhone, iPad, Android, Windows 8 eller Windows Phone.

Vi rekommenderar inte appar som innehåller reklam från tredjepart eller in-app purchase eftersom vi inte tycker att den typen av appar lämpar sig för barn. Vår policy påverkar dessutom företagen att skapa mer barnvänliga appar. Läs mer om detta här. Vår policy är dessutom att inte ta betalt av företagen – vi är helt opartiska och oberoende. Även om du inte håller med om en recension (säg det till oss eller skriv en kommentar under recensionen!) så kan du alltid lita på att åsikterna kommer från oss som recenserar och ingen annan.

Jag är systemutvecklare i botten och har skapat ett helt unikt system som hjälper till att bevaka nya appar för barn. Därför kan vi ofta vara först ut med rekommendationer om nya bra appar. Att vara snabba är dock inte något självändamål. Systemets främsta syfte är att se till att vi inte missar någonting. Vi testar alltid nya appar ordentligt innan vi rekommenderar dem – och naturligtvis rekommenderar vi endast det bästa. Du får givetvis gärna tipsa oss om en app som du tycker saknas.

Systemet bevakar även priserna på alla appar vi recenserat. Är du särskilt ute efter gratis eller kraftigt prissänkta appar så hittar du det här på sajten. Vi listar exempelvis gratis appar för iPhone, iPad, Android och Windows. Notera att dessa appar är gratis på riktigt. De innehåller alltså inte in-app purchase eller reklam från tredje part.

Appar är speciella på så sätt att de kan uppdateras. Företagen kan närsomhelst göra ändringar som påverkar både funktion och form. Det är inte ovanligt att företagen lyssnar på de förbättringsförslag som finns i recensionerna och ändrar i apparna. Tyvärr händer det ibland att företagen försämrar sina appar. Det kan exempelvis handla om att de lägger in reklam eller in-app purchase. Systemet bevakar nya versioner av alla appar vi rekommenderar och en förändring kan medföra en ändring i recensionerna (och ibland tar vi bort rekommendationer). Målet är att recensionerna skall vara ständigt aktuella.

Jag vill att du som besöker PappasAppar.se skall få en så bra bild om appen som bara möjligt. Förutom själva recensionen hittar du betyg, skärmdumpar, filmer, åldesrekommendationer m.m. Enligt en undersökning vi gjort är det endast 2% av alla läsare som sällan eller aldrig håller med om de betyg vi sätter. Tillhör du någon av dessa så får du mer än gärna skriva en kommentar och berätta vad det är du inte gillar med appen ifråga. Det hjälper andra som går i köptankar.

Med detta sagt så hoppas jag att ditt besök här på sajten blir givande. För största behållning kan du söka på en specifik ålder på ditt barn eller via andra kategorier. Glöm inte att prenumerera på nyheter och på tips om appar som är tillfälligt gratis. Och hör gärna av dig eller skriv en kommentar om du har frågor eller synpunkter!

Intäkter och kostnader
Mitt främsta syfte med sajten är att hjälpa föräldrar att hitta till de bästa apparna, inte att tjäna pengar. Därför tar inte jag eller någon annan i redaktionen betalt av de företag som skapar apparna. Åsikterna på den här sajten tillhör mig och övriga redaktionen, ingen annan.

Sajten har intäkter som kommer från annonser och provision från nätbutikerna. När det gäller annonserna är det Google, som via tjänsten AdSense, bestämmer exakt vilka annonser som skall synas på respektive sida. Jag går regelbundet in och tar bort annonser som av olika anledningar inte är passande. De intäkter som kommer in används bland annat för att täcka de kostnader som uppstår när man har en välbesökt sajt.

Länkar
Du har varit duktigt om du läst hela vägen hit. Som belöning får du lite länkar till ytterligare information om mig och om sajten 🙂

PappasAppar i media

TKJ: Intervju med Daniel

Barnsidan.se: Intervju med Daniel

Veckans blogg – vecka 48 2011

Läs mer om hur appar betygsätts

Statistik

Sedan den 27 april 2012 skriver jag även apprecensioner i tidningen Vi Föräldrar. Målgruppen för dessa recensioner är föräldrar med lite yngre barn.