Så här lägger du in dina DVD-filmer på din iPhone/iPad. Både för Mac/Windows. Gratis.

Appar i all ära. Men ibland kan man inte assistera sina barn och då kan filmer vara ett bättre val. Många föräldrar verkar tycka att det är svårt att få in DVD-filmerna på sin iPhone/iPad så därför har jag skrivit denna guide. Guiden fungerar för dig som har Mac OS eller Windows.

ANNONS:

Handbrake
I denna guide används programmet Handbrake. Så här ser det programmet ut i Mac OS. Det ser nästan exakt likadant ut i Windows. Klicka för att få en större bild!

Konvertera och lägga över DVD-film på iPhone/iPad
1. Ladda ner och installera Handbrake. Det är programmet som konverterar dina DVDer till rätt format. Handbrake är gratis.

2. Handbrake kan konvertera DVDer som inte har något kopieringsskydd. Men de flesta DVD:er som man köper har kopieringsskydd. För att komma förbi detta behöver man installera libdvdcss. På Windows laddar man ner denna fil separat (för 32-bitarssystem eller för 64-bitarssystem), byter namn på den till libdvdcss.dll, och lägger den i Handbrake katalogen (C:\Program Files\Handbrake). Använder du en Mac laddar du istället ner denna fil och klickar på den för att installera.

3. Sätt in din DVD-film i DVD-spelaren och starta sedan Handbrake. Du får direkt upp ett fönster där du kan välja vad du vill konvertera. Markera DVDn och klicka på ”Open”.

4. I rullgardinsmenyn märkt ”Title” i Handbrake väljer du vilken del av DVDn du vill konvertera. Efter varje del framgår hur lång den är. Är det en långfilm du vill konvertera så skall du välja den del som är längst. Är det kortfilmer på DVDn så väljer du ett avsnitt.

5. I fältet ”File” väljer du var du vill att den nya, iPhone/iPad-anpassade, filen skall sparas.

6. I högra delen av Handbrake finns någonting som kallas för ”Presets”. Det är förinställda värden så att du slipper göra några koplicerade inställningar själv. Du kan behöva klicka på ”Toggle Presets”-ikonen för att kunna se de olika alternativen. Under ”Apple” hittar du sedan exempelvis ”iPhone” och ”iPad”. Väljer det alternativ som passar dig. ”Universal” väljer du om du vill lägga filen på både iPhone och iPad.

7. Under fliken ”Audio” kan du välja vilket språk du vill ha i filen. Under kolumnen ”Track” brukar ”Svenska” eller ”Swedish” vara förvalt, men det beror lite på din DVD vad som går att välja här. Du kan välja flera språk om du vill.

8. Under fliken ”Subtitles” kan du göra likadana inställningar, fast för undertexter.

9. Nu är det dags att starta konverteringen. Klicka på den gröna ”Start”-knappen högst upp! Detta moment brukar ta lång tid. Jag brukar starta konverteringen innan jag går och lägger mig så är det färdig på morgonen.

10. Starta iTunes och välj ”Lägg till i bibliotek” i menyn. Välj sedan filen. Den ligger på den plats du valde i steg 5 ovan.

11. Koppla in din iPhone/iPad till datorn. Då dyker en liten ikon upp i vänsterkolumnen i iTunes. Den symboliserar din iPhone/iPad. Klicka där och välj sedan fliken ”Filmer” i det högra fönstret. Kontrollera att synkronisering av filmer är markerat.

12. Sedan klickar du bara på ”Synkronisera” och filmen borde nu efter en kort stund ha hamnat på din iPhone/iPad. Du hittar den under Filmer i iPod-appen.

Lycka till och skriv gärna en kommentar om du får något problem så skall jag försöka hjälpa dig.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

65 kommentarer

 1. Pappa Johan skriver:

  Med appen AirVideo kan man enkelt streama filmer man har hemma på datorn till telefon eller iPad. Det fungerar över internet och via 3G också. AirVideo skalar själv om filmer till rätt format så att man inte behöver skicka mer data än nödvändigt. Fungerar oerhört bra.

 2. Pappa Daniel skriver:

  Tack för tipset Johan!

  Sammanhanget är viktigt. Har man en dålig/dyr internet-koppling (till exempel i utlandet) är AirVideo inte så bra. Men annars låter det som en väldigt smidig lösning.

 3. Pappa Dagge skriver:

  Hej,

  Använder själv detta program mycket men stöter ofta på problem med Disney-DVD´er. Det blir ibland upp till 99 olika titlar med samma längd i tid… Nån som har något bra tips. Har försökt använda Mac the ripper först innan Handbrake men utan resultat…

 4. Maja skriver:

  Tack för tipset!
  Jag är inte alls särskilt teknisk, men det funkade bra. Förutom att jag måste ladda ner varje kapitel separat. Funkar det inte att ladda hem hela filmen på en gång? När jag gör steg 3 får jag TS video, TS Audio Data mm. vilken ska man välja om man vill ha hela filmen?

 5. Pappa Daniel skriver:

  Olika DVD:er är uppbyggda på olika sätt. Normalt gäller regeln att välja den del som är längst. Men är det en DVD som består av många delar (t.ex. för att det är en tv-serie) så måste man, så vitt jag vet, välja varje del separat. Då kan jag rekommendera att lägga den på kö och sedan låta programmet konvertera hela kön på en gång.

 6. Ulrika skriver:

  Hej! Har stött på patrull direkt då handbrake säger att den inte stöder 32mbit el 64mbit om man inte har laddat ner samma mbit på både VLC å handbrake. Tycker jag har gjort det med den vill ändå inte… Vad gör jag för fel? Tack på förhand, Ulrika

 7. Pappa Daniel skriver:

  Ulrika: Jag tror det beror på att du inte har en intel-processor. Jag har läst att Handbrake slutat fungera Power PC.

 8. Carl skriver:

  tjenare, när jag andvänder handbrake har det funkat väldigt bra. Fram tills nu då jag sätter i en skiva går in på handbrake klickar ” Source ” och då kommer det upp processing title 2 of 99. är det någon som vet vad felet är?
  tacksam för svar.

  MVH // Carl

 9. Nickie skriver:

  Hej hej…. har bara en liten fråga…..
  Kan man inte göra filmerna så texten kommer i det svarta fältet under
  filmen istället för i filmrutan?

  Ibland blir ju filmerna väldigt smala och det är synd då att texten
  sitter i filmen………
  Tacksam om nån kan svara…..

 10. pego skriver:

  Hur är det med DVD:er köpta i USA (regionskodade)?
  Ska det funka?
  Sitter just nu i USa och funderar på att köpa DVD-filmer
  för att sedan lägga över dessa på datorn…
  Har köpt en (Tåget Thomas) men det går inget vidare…
  Tips någon?

 11. Karla skriver:

  Hej! har också stött på patrull, jag kommer inte förbi processandet av titlarna. Handbreak står bara och ”tuggar” efter att alla titlar är processade. I activity window händer heller inget. Jag kommer alltså inte åt övriga inställningsfält, det enda jag kan göra är att avbryta.

  Vad gör jag för fel?

  I övrigt, tack för en mycket bra beskrivning!

 12. Gisela skriver:

  Hej!
  Tack så mycket för din beskrivning! Nu har jag konverterat och flyttat in min första film på min IPhone och det funkade klockrent utifrån din beskrivning!

  Gott Nytt år!
  Gisela

 13. Alina skriver:

  hej! för mig kommer det upp att jag måste ladda hem VLC 64 och jag har gjort det men det kommer ändå upp!? hur gör jag då?

 14. Lindizz skriver:

  Hej, jag har fastnat i Itunes. Jag försöker följa steget ’Lägg till i bibliotek’ och ser filmen där och klickar för att öppna men den vill bara inte gå över. Har testat med musik och det fungerade men inte filmen. Vad gör jag för fel?

 15. Petra Holmberg skriver:

  Hejsan! Har exakt samma problem som föregående skribent! Den står bara och maler och maler och inget visas.

 16. Annika skriver:

  När du lagt till i biblioteket…. gick du sen på synchronize ipad? (tror det står så långe ner) annars kommer inte filmen över….. hamnar bara i itunes biblioteket.
  Kan ävan tillägga att jag börjar använda DvdFab istället för att göra om filmerna, och det går klockrent…..

 17. Calle skriver:

  Tips till Lindizz och Petra. Högerklicka på filen där den ligger och välj ”open with Itunes”. Då kommer den att startas i Itunes och då läggas till i Itunesbiblioteket. Har testat det då jag inte fått in dom direkt.

  Har dock problem att konvertera Lego-filmer med hand break (läs Lego Star wars). Får upp varningsmeddelande och filmen blir helt scramblad.

 18. Johan skriver:

  Jag försöker få över Cars 2 till datorn genom upplägget Handbrake och VLC. Jag har fått över Cars 1 utan problem men Cars 2 fungerar inte? Är det så att vissa skivor inte fungerar bara?

 19. Micke skriver:

  Hur skall man gå tillväga i handbrake när man har en dvd med olika kapitel? Försöker att köra den som vanligt, men då kommer bara första kapitlet med, hur skall jag göra för att få med alla kapitel?
  //Micke

 20. Sofie skriver:

  Hej! Jag vill bara tacka för ett riktigt bra tips! Det funkade strålande och gick helt smärtfritt.

 21. Sebastian skriver:

  Så fort jag ska börja konvertera så avslutas Handbrake. Jag har Intel-processor på Mac. Vad gör jag för fel?

 22. ellen skriver:

  hej!

  allting funkar perfekt tills jag ska dra över den till min ipad, ipaden vill inte ”connecta” med dator, filen hittar inte enheten. Hur löser jag det?

 23. Niclas skriver:

  Hej.

  Nu har jag lyckats föra över några filmer till min IPad utan problem. Men så fort jag kopplar från Ipaden från datorn/hemnätverket så kan jag inte se på filmerna i Ipaden. Tanken var att kunna ha med sig den i bilen när barnen börjar bli otåliga.

  Någon som vet vad jag kan ha gjort för fel? Är det någon inställning som jag missat?

  /Niclas

 24. Issi skriver:

  Fattar ingenting…kan du göra någon video inlägg?…tusen tack iförhand…

 25. Olivia skriver:

  Jättebra beskrivning!
  Dock lyckas jag inte få till undertexten till filmen, jag förstår inte vart man kan välja språk.
  Om jag öppnar det i VLC media player går det super men i iTunes går det bara inte att få fram texten!!

  Någon som tror att dom har en lösning på mitt problem?

 26. Johan skriver:

  pego skriver:
  14 december 2011 kl. 04:07

  Gammalt, men kan vara andra med samma problem.
  Jag använder VLC som spelare, har aldrig kopierat skivor med den utan kör DVD Decrypter till det som också är gratis. Där kan man välja om man vill behålla regionen eller göra skivan regionfri. Så lägg över den på hårddisken med Decrypter (Eller VLC om det fungerar). Och bränn den igen på en DVD om du vill ha en vanlig DVD, eller kör Handbrake om du vill ha den till telefon, platta, datorns hårddisk osv.

 27. sara skriver:

  kan man intr ladda ner film från internet direkt i ipaden? eller måste de gå genom datan?

 28. Anna skriver:

  Hej
  Allt gott och väl – men tro det eller ej – min dator börjar få full startskiva- Kan jag slänga filmerna på datorn men att de ändå stannar kvar på iPaden? Antar att det kan bli strul när jag ska synka nya filmer och vill ha kvar de gamla?

 29. Johanna Ragnarsson skriver:

  Jag fick in allt och laddade över en film på itunes och över i telefonen då jag upptäckte att den sprakar och visar bara en massa små fyrkanter, detta redan i itunes. tänkte prova att inte ha univeral inställning utan iphone 4, vad tror pappa?

 30. Viktoria skriver:

  Hej!
  Har följt anvisningarna, och är mycket tacksam! Fick över ”filmen”, men det är bara en stillbild som inte går att se och ljud, som ioch för sig är ok. Vad har jag gjort för fel? Inställningsgrej kanske?
  Tacksam för hjälp!

 31. Autistisgirl skriver:

  Hej har haft en ipod sen jag fyllde arton och har alltid tyckt att itunes är ett lätt program att använda men börjar nu bli förvirrad… jag konverterade favorit serier och det gick hur bra som helst och även om jag inte använder just det konverterings programmet så har det funkat för mig. men nu har jag en ny ipod och nu fuckar det upp för mig fastän att jag gjorde precis som jag alltid gjort. Jag tror att det är fel fil format på dom för när jag gör som du skriver ”lägg till i bibliotek” så hamnar den inte där och när jag dubbel klickar på den så hänvisar den till ett annat program. Det konstiga är som sagt att det funkade på den förra som dessutom är tre år gammal?? 🙁 Förlåt om jag var dålig på att förklara är inte så bra på det..

 32. Hedvig skriver:

  Din beskrivning känns klockren, och jag kom till att jag ska välja fil men filmen innehåller massor av avsnitt och det verkar bara superkrångligt, den lilla snutten jag får med bara hackar. Det är en Emil-film. Någon mer som har problem med Lindgren-filmer?

 33. Hedvig skriver:

  haha, nu tror jag det funkar. Vågar inte ta ut ngt i förskott men din beskrivning är inte det som felar om jag säger så;). Skam den som ger sig. Trevlig sommar!

 34. Andreas skriver:

  Tjena, Konverterade en dvd film Längden stod (01:40:04) vilket jag uppfattar som 1 timma och 40 min o 4 sek. Men filmen konverterade på mindre än 1 minut, enligt din guide tog det flera timmar?

  Försöker nu lägga in den i itunes vilket inte fungerar.. Har följt guiden till punkt o pricka. och kollat om så jag gjort rätt..

 35. Torbjörn skriver:

  Hej.
  tack för att du så generöst delar med dig av erfarenhet och kunskap. Jag följer dina enkla steg och det funkar utom när det gäller subtitles. Jag fattar inte hur jag ska få dem att komma med in i VCL eller Ipaden. Filmen och ljudet är bra men inga undertexter? Kan du hjälpa mig vidare?

 36. Marika skriver:

  Jag stöter på patrull direkt i Handbrake. Det går inte att välja något avsnitt utan endast hela biblioteket Video TS. Då tuggar Handbrake en stund och sedan säger den att det inte finns någon titel att välja, eller att filmen är skrivskyddad. Hur gör jag?

 37. Mathilda skriver:

  Hej! Jag konverterar mina filmer som jag laddat ner och det fungerar utmärkt. Men hur gör jag för att få med texten? Laddar alltid ner filmer med text men får inte in det på handbrake. Skulle gärna vilja ha hjälp 🙂

 38. Cicilia skriver:

  när ska man använda VLC?…. för mig funkar det inte…. det tog typ 3 sekunder att konvertera och nu finns bara en grön stillbild i den vanlda ¨målmappen….

 39. Micke skriver:

  Fungerar inte alls. Gör allt enligt instruktionerna och den säger att den skapat filerna men det blir aldrig några filer vilket även tiden indikerar eftersom skapandet av filerna tar ca 10 sek för en hel film.

 40. Yanira skriver:

  Hej! Tack för en strålande beskrivning! Jag undrar om man mitt i konverteringen kan ta ut dvdn och köa en annan film?

 41. Stefan Ohlsson skriver:

  Jag provade ovanstående. Jag har en windows-laptop med 64-bitars windows7 och intelcorei7 gen2. Provade enligt ovanstående och det fungerade sådär. Handbrakeprogrammet har ett oklart utseende, inte så klart som i exemplet ovan utan lite saker flyter ihop. Filmen som jag lyckade konvertera blev inte så bra: Bilden flyter ihop, bilden uppdateras inte utan det blir flera bilder ovanpå varandra.(typ 10 bilder ovanpå varandra). Ljudet kommer och går ungefär varannan sekund. VAD har jag gjort för fel. Hade inställt på IPAD. Har lyckats få in filmen till min IPAD också men problemet är likadant där. (Samma problem oavsett vilket program som visar filmen). Har jag trasslat med olika 32/64-bitars programvaror eller viktigare HUR ska jag göra /ställa in grejorna?

 42. Nisse L skriver:

  Fungerar klockrent, kom bara ihåg att klicka i den lilla rutan för ”burned In” under subtitles så kommer den valda undertexten med.

 43. Paul Carlsson skriver:

  Konverteringen har fungerat, men jag kan inte överföra den till min iPad 4. När jag klickar på den lilla ikonen som symboliserar iPaden finns inte filmer med i menyraden. Någon som kan förklara för mig??

 44. Mia skriver:

  Hej! Mina USA, Thailand och Kinafilmer fungerar alldeles utmärkt att ladda ner men så fort jag ska ta en svenk köpfilm kommer det upp en ruta med Source är copy protected, de borde ju vara tvärtom. Hur kommer jag vidare? Har Windows! Tacksam för svar! Mvh Mia

 45. Elin skriver:

  Hej!
  Jag försöker att konvertera en av mina DVD filmer, och hela processen gick på 3 minuter(?!), men nu när jag försöker få över den till iTunes så vill den liksom inte… jag fattar inte varför… Jag har hittat filen på datorn, men den vill inte kopigeras över till iTunes.

 46. Jenny skriver:

  När jag ska välja source står det bara No titles found. Vad gör jag för fel??

 47. Cicci skriver:

  Tack för hjälpen. Äntligen tagit tag i att prova lägga in en film i iPaden och det fungerade kanon när jag följde din lista. Tack igen!

 48. Malin skriver:

  Jag får upp en ruta att jag måste installera libdvdcss men det fungerar inte. Har du några tips på hur man kommer vidare eller vad jag behöver installera?

 49. malletrallendré skriver:

  Tack så mycket för hjälpen med att fixa filmer till iPaden!
  Kunde lätt fixa filmer till min brorsas iPad inför en utlandsresa, så nu kan ha titta på Sunes Sommar på flyget ner.

 50. Elin skriver:

  Filmen blev helt suddig. ungefär som fyrkanter över hela filmen. bilden hänger sig och ljudet är efter.
  någon som vet hur jag kan åtgärda det här?

 51. Nicklas skriver:

  För er som har problem med skyddade filmer ladda ner any dvd det borde lösa problemet för er.

 52. Malin Oleniusson skriver:

  Tack för hjälpen om handbrake. Jag visste om handbrake och VLC men inte att man kunde ändra språk och grejer, tack i tack. Godd Nytt År

 53. Angelica skriver:

  Hej ska ladda över filmer som du beskriver men har en android platta så har ju inte itunes i den vet du hur de funkar på dem???
  Mvh
  Angelica

 54. Christoffer skriver:

  Hej, när jag har fått in filmen på itunes och ska synkronisera den med min ipad så står det, ”1 objekt kunde inte synkroniseras. Mer information finns i Itunes”. Vet du vad felet kan vara? Filmen finns på Ipaden men den går inte att spela upp..

 55. Magnus skriver:

  Hej,
  Jag blev så glad när jag hittade detta program och instruktioner om hur jag på ett enkelt och bra sätt kan lägga över barnens filmer på deras respektive iPad. Började med en Bamse film som gick hur bra som helst. Sedan har jag provat en vanlig actionrulle och ett par Disneyfilmer. Alla de sista blev helt pixliga så att de inte gick att se… Jag har provat Handbreak på både min MacBook Pro och på vår PC. Samma sak! Vad kan jag göra åt saken?

 56. Pappa Gabor skriver:

  Bra beskrivning! Men nu skiter jag i det här. Har köpt en ny Androidplatta och HERREGUD vad mycket besvär jag slapp! Aldrig mer jä*** ISUCK för mig. Lägg till vilka filer du vill och gör vad du vill. Inte vad ISHIT bestämmer åt dig. Tack.

 57. Martin Zimmerman skriver:

  Hej alla,
  Ska åka på långresa med familjen & behöver ha med lite filmer. Har försökt att få ner Disney DVD till Mp4. Det funkar fram tills jag ska provspela. då är det VÄLDIGT hackigt i både ljud & bild. Några tips, snälla!!!
  Martin

 58. jonas skriver:

  hej
  provsde i dag att lägga in en dvd står att det ska bli 47 min före och efter men när den är klar så är det bara 15 min ???
  nån ide
  mvh jonas

 59. Susanna skriver:

  Hej,
  Toppenbeskrivning, men jag har samma problem som ovanstående. Jag ska flytta en Disneyfilm till min dotter, men det blir bara jättehackigt i både bild och ljud. Vad gör jag för fel och går det att fixa?

 60. Torulf skriver:

  Jag klarar inte av det sista steget för att få filmen till iPad;
  Förutsättningar:
  -Datorn har Win8.
  -iPad: iPad med 16 GB HD – har frigjort minne för film på drygt 2 GB…
  Fråga: Hur får man fram ”Filmer” i ”iPod-appen”?
  Jag citerar instruktionen:
  ”12. Sedan klickar du bara på ”Synkronisera” och filmen borde nu efter en kort stund ha hamnat på din iPhone/iPad. Du hittar den under Filmer i iPod-appen.”
  Jag hittar ingen app som heter ”Filmer” och hittar ingen sådan i App Store heller…har även sökt på iPod som app utifall, men detta fanns så klart inte att finna…
  Jag vore tacksam för hjälp här…vad har jag så totalt missat som borde vara självklart?
  //Mvh Torulf

 61. wallin skriver:

  Hej! Jag laddade ner en app som heter AVPLAYER HD från appstore kostnad 22 kr.
  Via den så streamar jag över filmer från min pc till min ipad 4: hur smidigt som helst, sedan ligger filmerna på ipaden och det är klart att se på film.
  lycka till!

 62. Torulf skriver:

  Hej!
  Jag har nu använt AVPlayerHD och lyckats få över filmen till iPad.
  Men det går inte att starta filmen!
  Det bara flimrar till när man trycker på filen under ”Documents” i iPad, man kommer inte in i själva spelarens interface.
  Jag har drygt 2 GB ledigt utrymme på iPad EFTER jag kopierat över en film på 2,12 GB till den.
  Vet du vad detta kan bero på?
  Jag har prövat alla upplösningar inklusive 640×480, den startar inte i alla fall.
  Vad är ”systemkravet” för att köra filmen?
  Du har ju en iPad4.
  Jag har en iPad 16 GB.
  Tacksam för svar!
  /Mvh Torulf

 63. Unni skriver:

  Jag har en fråga när man laddat över dvd-filmerna till ipaden kan man då titta på dem utan att ha internetuppkoppling?

 64. AN skriver:

  Funkar bra, men det tog ett tag att komma igenom steg 2.
  Gör inte: ”byter namn på den till libdvdcss.dll”, den ska med nyare version behålla sitt namn ”libdvdcss-2.dll”. Hitta denna liknande instruktion:
  http://lifehacker.com/how-to-rip-a-dvd-to-your-computer-5809765

 65. Willy Fogel skriver:

  Bra beskrivning, men under files får jag inte till det, det borde komma förslag under browse en icke.
  Vad gör jag för fel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *