Här hittar du gratis barnappar för iPhone, iPad, Android och Windows. Inga köp i appen, ingen tredjepartsreklam. Endast bra gratis appar.

Vill du fynda appar? På denna sida tipsar vi om gratis appar för barn. Tipsen uppdateras dagligen och de senaste bästa tipsen ligger alltid först i respektive lista. Vi rekommenderar endast appar som vi testat och gillar. Observera att tips om billiga appar ligger på separat sida.

ANNONS:

Visa fler (50+) appar ›

iPhone Gratis

ANNONS:

Visa fler (70+) appar ›

iPad Gratis

Visa fler (50+) appar ›

Android Gratis


Läs även denna sida!
Visa fler appar ›

Windows Gratis

Välj plattform

Vanliga frågor och svar

Kan jag prenumerera på tips?

Vi uppdaterar tipsen på denna sida dagligen. Många (men inte alla) tips läggs även ut på Facebook (olika sidor: iPhone och iPad, Android, Windows), Instagram och Twitter. Följ oss där! Observera att du i Facebook måste trycka på ”Gilla” och sedan ”Aviseringar” för att vara säker på att inte missa någonting.

Hur länge är apparna gratis?

Det är företagen som tillverkar apparna som bestämmer om/när de blir gratis. Vi bevakar priserna och sparar även prishistorik, därför vet vi om en app är permanent eller tillfälligt gratis. Det senare markeras här på sidan med symbolen ”-100%”. Så fort vi upptäcker att en app inte längre är gratis tar vi bort vårt tips.

När blir en viss app gratis?

Det är företagen som tillverkar apparna som bestämmer om/när de blir gratis. Rent generellt är det endast en bråkdel av appar som blir gratis överhuvudtaget, och då endast under en kort begränsad period. Det är vanligare med tillfälligt prissänkta appar. Är man ute efter att en viss app skall bli gratis kan man få vänta länge. Men helt omöjligt är det naturligtvis inte.

Varför blir appar tillfälligt gratis?

Det exakta motivet till att en viss app blir gratis känner endast den som tillverkat appen till. Ofta är syftet att sprida kännedom om en viss app eller tillverkarens övriga appar. Det händer även att en del appar blir gratis vid särskilda tillfällen, såsom när tillverkaren har ett jubileum eller når en viss milstolpe.

Hur sorteras apparna?

Vi är väldigt noga med att endast lyfta fram appar som aldrig, eller nästan aldrig, är gratis. Nya tips hamnar därför alltid först. Appar som nyligen varit gratis lyfts inte fram på nytt utan behåller sin tidigare sortering. I övrigt sorteras apparna på det datum då vi prissänkningen först skedde. För permanent gratis appar är detta normalt lanseringsdatum.

Hur mycket kan man spara?

Det är företagen som tillverkar apparna som bestämmer storleken på prissänkningarna. Många appar finns tillgängliga för flera plattformar och saluförs i olika appbutiker. Det händer ofta att priserna för en viss app skiljer sig åt i de olika butikerna. Vi bevakar priserna i alla butiker och informerar om hur mycket man kan spara, räknat i procent/kronor jämfört med normalpris, i anslutning till recensionerna.

Vem står bakom tipsen?

Vi som tipsar är vanliga föräldrar som gör vårt bästa för att hitta bra och barnvänliga appar för barn. Vi är helt oberoende och opartiska och har testat alla appar vi tipsar om. Vårt syfte med denna sida är att informera om prissänkningar ur ett konsumentperspektiv och inte att få dig att ladda ner appar. Läs mer om den app som du är intresserad av, innan du laddar ner, så att du vet att den passar ditt/dina barn.

Hur kan jag tacka er?

Vårt syfte är att hjälpa andra vuxna att hitta bra appar för barn. Vi kräver inte någon motprestation. Med det sagt så får du gärna dela våra gratistips vidare eller bara tipsa om www.pappasappar.se. Du får också gärna skriva en recension av oss på vår Facebooksida.

Har du laddat ner en app som vi tipsat om får du gärna skriva en kommentar under recensionen och berätta vad du och ditt/dina barn tycker. Ange då gärna även barnet/barnens ålder. Kommentarer hjälper andra som funderar på att ladda ner appen ifråga. Du måste naturligtvis inte skriva en positiv kommentar. Ett alternativ är att skriva en recension i appbutiken och då tacka PappasAppar.se för tipset – det hjälper andra vuxna att hitta till oss.

Sammanställningar

Upptäck