Pango Comics är en humoristisk digital serietidning med bilder utan text. Det finns 72 korta serier som lockar till skratt och berättarlust.

Första gången jag testade appen ska jag erkänna att jag inte var så imponerad. Jag förstod inte riktigt poängen. Men med hjälp av mina barn kom jag snart på andra tankar. Man ska inte förvänta sig att Pango Comics är ett spel. Det är mer en serietidning med korta humoristiska berättelser utan text. När jag började sätta ord till varje bild och berättade en historia, så fängslades snart både 4-åringen och 6-åringen, och snart skrattade vi högt allihop. Det dröjde inte länge förrän de själva ville vara den som berättade. Det var verkligen härligt att höra dem berätta för varandra och se dem skratta högt.

ANNONS:

Pango Comics

Det finns alltså 72 korta serier med sex bilder vardera. Det är samma figurer som återkommer och dessa känner man igen från andra Pango-appar. Vi träffar pandan, ekorren, kaninen, räven och vargarna. De flesta serierna har någon form av humoristisk twist i slutet. Som när grisen och kaninen kastar snöboll och en snöboll hamnar i grisens mun. Grisen blir förskräckt och kaninen skrattar. Grisen inser att snö är jättegott och börjar vräka i sig snö. Snart har grisen ätit så mycket snö att gräsmattan är blottat och grisen är så mätt att han inte längre vill kasta snöboll, till kaninens förargelse.

Pango Comics

I vissa berättelser kan humorn vara lite mer åt det råa hållet, så det får man vara beredd på. Som exempel har vi grisen som ligger och solar. Hen smörjer in sig med sololja och strax därpå bränner han sig i solen. Då dyker två hungriga vargar upp med var sin gaffel, de är väldigt sugna på grillad gris. Det finns även berättelser med en form av sensmoral, som när kaninen ratar moroten och äter godis istället. Detta resulterar i tandvärk och tandläkarbesök.

Pango Comics

Pango Comics

Appen innehåller varken tal eller text. Det finns inte heller någon musik men däremot en del ljudeffekter. Man kan välja att ta serierna i tur och ordning, eller välja fritt från översikt. På appens förstasida finns en länk till en sida med reklam för företagets övriga appar. Länkarna vidare till appbutiken är försedda med barnlås. I övrigt finns inga externa länkar och appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti.

Pango Comics

Jag ser definitivt ett pedagogiskt värde i denna app. Den stimulerar verkligen berättarlusten. Jag tror att appen passar bäst för barn mellan 4 och 6 år. Även yngre barn kan ha glädje av den, särskilt om någon äldre sköter berättandet. Man kan förstås även ha glädje av appen om man sitter ensam med den också, men mest behållning får man enligt mig om man är två eller fler som turas om att berätta. Vi ger Pango Comics en stark trea.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pango Comics för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *