Griffin Survivor är ett stöttåligt och barnvänligt fodral för iPad, iPad Mini och Android-enheter.

Griffin Survivor är ett fodral som verkligen tål hårda tag. Den skyddar mot smuts, sand, regn, stötar, vibrationer m.m. Med andra ord klarar den av det mesta, om inte allt som barn kan utsätta den för. Det gör att jag känner mig helt trygg när barnen använder min iPad – det är viktigt.

ANNONS:

När man köper en Griffin Survivor får man med själva fodralet och ett ställ. Fodralet består av två delar; ett inre skal av hårdplast (splitterresistent polykarbonat) och ett mjukt yttre skal (stötdämpande silikon). Stället, vars funktion är att man kan ställa iPaden på en plan yta, är också av hårdplast och går att klämma fast på det yttre skalet (se bild).

Det inre skalet innehåller även en plastfilm som är någon millimeter tjock och skyddar skärmen på iPaden. Denna plastfilm skyddar väldigt bra och det bästa är att man inte ens märker att den är där. Skärmen reagerar på ens fingrar precis som om det inte hade varit något skydd framför. Imponerande! Jag har hört folk som klagat på att ytan är lite sträv, men det upplever inte jag. Plastfilmen kan dock bli lite sliten med tiden. Efter några månaders användning valde jag att ta bort filmen helt. Jag har också hört andra som gjort samma sak.

Att montera fodralet på iPaden tar lite tid. Först skall man sätta på det inre skalet och trycka ihop alla kanter så att det klickar. Därefter trär man på det yttre mjuka skalet. Att det tar tid är inte något problem i sig men det gör att man drar sig lite för att ta in och ut enheten ofta.

Innan jag skaffade mig Griffin Survivor tyckte jag inte att det fodralet såg så snyggt ut. Men nu när jag har den så har jag ändrat åsikt. Det är dessutom väldigt greppvänligt och skönt att hålla i.

Det yttre skalet har öppningar för volymknapp, högtalare, bakre kamera, hörlursuttag, mikrofon samt dockkontakten. Den främre kameran har platsfilm framför sig vilket visserligen skyddar men även gör att bilderna blir snäppet sämre. Öppningarna är utskurna ur det yttre skalet. För att exempelvis fotografera med den bakre kameran måste man med ett finger hålla borta den del, pluggen, som annars hänger för. Inte helt optimalt. Om man tröttnar på att hålla bort pluggar kan ett alternativ vara att skära bort dem.

Volymknappar, hemknappen samt av/på-knappen är helt täckt av silikon med små utbuktnader. Detta är inte något problem utan fungerar tvärtom väldigt bra. Jag har inte provat att ha på en BubCap på hemknappen samtidigt som jag använt detta skal. Men det borde fungera.

Det ställ som följer med fodralet är enkelt att använda och man kan få iPaden att stå både horisontellt och vertikalt. Vinkeln som enheten hamnar i känns också väldigt bra. Perfekt till exempel om man skall visa fotografier eller film. Tyvärr står iPaden inte så stabilt i stället. Trycker man på skärmen utan att hålla emot med andra handen så finns risk för ras.

En nackdel med Griffin Survivor är att skalet är tungt. Det gör att det är lite lättare att tappa enheten när man som barn bär omkring på den. Risken att den skadas vid ett tapp är dock i princip obefintlig (såvida man inte tappar glaset mot en sten). Men däremot kan man tappa den på en fot och göra illa sig.

En annan nackdel är att skalet inte alltid passar med andra tillbehör. Har man t.ex. ett ställ som man laddar sin iPad i, eller en iPad-hållare till bilen, så kommer den inte att passa när fodralet är på.

Jag vet att många förskolor använder Griffin Survivor. Det här är är en av de populäraste, om inte det populäraste, fodralet. Skalet finns i många olika färger.

Trots att jag har pekat på en del negativa saker med Griffin Survivor, kvarstår faktum att skalet är väldigt tåligt och dessutom barnvänligt. Det är säkert möjligt att hitta ett skal som är ännu bättre, men fram tills den dagen ger jag Griffin Survivor högsta betyg, 5 av 5.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

18 kommentarer

 1. Tibor Ric skriver:

  Gumdrop är bättre.

 2. Gunilla skriver:

  En sak som jag tyckt varit besvärlig med suvivor är att plasten för skärmen blänker för mycket. Jag använder matt skärm skydd på min platta. Jag har nu helt enkelt skurit bort plasten från Suvievor och har bara den matta skydds plasten. Fungerar bra. TiborRic: Den här Gumpdrop vad är den bättre för. Kan du beskriva den närmare, finns den att köpa i Sverige eller Europa?

 3. Tibor skriver:

  Jag har beställt Gumdrop. En kvinna har testat flera ”tuffa” skydd och Gumdrop fick bäst betyg för ljudet dämpades inte som hos andra.

  http://m.youtube.com/watch?v=r5Nj-GTj8w0

 4. Patrik skriver:

  Man ser på filmen att killen flera gånger försöker trycka bort låsningen/password, men får inte respons med skärmen. Ser ut som dålig kontakt.

 5. Pappa Daniel skriver:

  Patrik: Några sådana problem har inte jag haft

 6. Martin skriver:

  Jag skulle vilja rekommendera https://www.speckproducts.com/iguy-for-ipad.html. Den är av ett ganska mjukt material och verkar inte lika tuff som Griffin och har inte heller skydd för skärmen. Men vår son har testat aerodynamiken ett flertal gånger och den har klarat alla test med bravur.

 7. Pappa Daniel skriver:

  Tack för tipset Martin. Jag har testat den också: https://www.pappasappar.se/speck-iguy/

 8. Frans skriver:

  Hej. Letar liknande, nu verkar survivor vara slutsåld överallt. Vart har ni köpt Gumdrop, hittar bara amerikanska sidor? Finns de i Sverige?

 9. Malin skriver:

  Vi har (bl a efter att ha läst detta test) skaffat Griffin Survivor, och det är ju verkligen superduperrobust. Det är dock precis som du skriver ganska tungt. Här hemma innebär det att mina barn hellre vill använda den ipad som har ett något mindre robust skal (och som jag helst vill ha för mig själv :). Sen tycker jag också att det blir lite dålig kontakt mot skärmen ibland, särskilt i kanterna. Det verkar dock inte störa barnen.

 10. nils skriver:

  om man vill fota med bakre kameran och vill ha högerhanden fri, så vrider man pluggen nedåt och trycker fast den, det finns en liten fördjupning och en liten knapp som man passar in i varandra för ändamålet! ;-p

 11. Maria skriver:

  Vet ni någon svensk återförsäljare till GumpDrop?

 12. Alex skriver:

  Tibor var köpte du Gumdrop! Väldigt tacksam för svar !

 13. Jessica skriver:

  Jag kan inte heller hitta Gumdrop någonstans!! Är väldigt intresserad av den, pappa Daniel, du kanske ska testa den, kanske är den ännu bättre än Griffin 😉

 14. Stefan skriver:

  Hej
  Någon som vet eller har sett någon svensk återförsäljare för Gumdrop.Den ser
  ju lite roligare ut än Griffin. Nu kanske alla tycker att Griffin är bättre,
  men smaken är som…..

 15. Maria skriver:

  Hej Pappa Daniel har du möjligtvis ändrat uppfattning sedan du gjorde den här recentionen (tänker att det är ju över ett år sedan och nya saker har väl kanske kommit ut) eller kör du fortfarande på den här?
  Hälsningar Maria

 16. Pappa Daniel skriver:

  Griffin Survivor är fortfarande min favorit. Den är lite tyngre än andra skal som jag testat, men den stora fördelen är att man inte behöver oroa sig för att iPaden inte skall gå sönder.

  I mitt fall är jag inte så orolig för fukt (vi använder inte våra iPads utomhus) så därför har jag skurit bort plasten framför skärmen. Plasten blir nämligen lite skitig efter ett tag och är svår att rengöra.

 17. Malin skriver:

  Sonen har fått ipad i skolan, med detta skydd som måste sitta på för försäkringen ska gälla. Han önskar sig n ett tangentbord då han skriver mycket. Vet du vilka som passar med detta skydd på, eller kanske alla gör det?

 18. Stefan skriver:

  Malin!

  Nu är mitt svar förmodligen onödigt men för andra som läser din fråga så är svaret att man kopplar ett tangentbord med stöd för bluetooth till paddan.
  Jag själv kör med Apples eget trådlösa tangentbord och det funkar kanonbra.

  Som svar på skalfrågan som många undrar över så använder vi i min familj skal som heter Lifeproof Nüüd och Otterbox Defender på iPad mini respektive iPad3.
  Även Otterbox Defender på alla iPhones och andra mobiler.
  Otterboxarna är inte vattentäta men Lifeproofen är det.
  Lifeproofen är lättast, men skyddsmässigt funkar Otterboxarna bäst med barnen.
  Dom har också fördelen av att stället dom levereras med funkar både som skydd för skärmen vid transport men erbjuder också några bekväma och praktiska stöd vid användning, exempelvis om man sitter och äter och vill läsa nån kvällstidning på nätet samtidigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *