Video Touch Djur har en mängd kortfilmer med söta tama djur av olika slag.

Från utvecklaren av Sound Touch och Music Color kommer här en helt ny app, Video Touch Djur. Precis som de tidigare apparna vänder sig den nya appen till de yngsta barnen och är dessutom väldigt intuitiv och lättanvänd.

ANNONS:

Video Touch Djur påminner mycket om appen Sound Touch. Det finns egentligen inte någon huvudmeny utan man kommer direkt in i appen och kan välja valfritt djur genom att trycka på dess illustration. Då spelas en kort film upp där man ser djuret ifråga. Totalt finns det 12 olika typer av djur, men det finns fyra filmer per djur. Och de slumpas fram. Filmerna är ungefär 10 – 15 sekunder långa och jag upplever dem som väldigt barnvänliga. Djuren som finns med är anka, hund, katt, get, lamm, groda, åsna, tupp, gris, häst, fågel och ko.

Video Touch Djur

Video Touch Djur

En fördel med den här appen, i jämförelse med exemeplvis Miniteve, är att filmerna lagras i appen. Det behövs därmed inte någon internetuppkoppling för att kunna se filmerna. Mycket bra om man exempelvis är utomlands eller på ett flygplan. Nackdelen, och anledningen (enligt utvecklaren) till att det inte finns ännu fler filmer, är att appen blir väldigt stor. Dvs den tar mycket plats på enheten, drygt 300 MB.

Fördelen med filmer, i jämförelse med bilder, är att de är än mer intressanta för de yngsta barnen. Och man får givetvis en helt annan känsla för hur djuren ser ut och hur de rör sig än vad man kan få i bildformatet.

Video Touch Djur

I appens inställningar kan man välja att få ”Dubbning” på många olika språk, även svenska. Väljer man detta får man i början på varje film höra vad respektive djur heter och ibland också vad som sker. När en film tar slut spelas den automatiskt om från början igen. Men man kan närsomhelst trycka på skärmen för att komma tillbaka till huvudmenyn och välja ett annat djur. I appens inställningar kan man ändra detta beteende. Det går att välja så att man stänger av med en knapp samt att det måste dröja minst 7 sekunder innan filmen går att stängas av.

Det här är en bra app för barn upp till 2 år. Och den kompletterar dessutom Sound Touch.

En sak som jag inte gillar med appen är att det finns reklam för övriga Video Touch-appar. Denna reklam är tyvärr ganska lättillgänglig. Men man kan inte komma vidare till App Store utan att ta sig förbi ett barnlås.

Betyg: tre av fem.

Appen finns även i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 17 språk: arabiska, danska, engelska, finska, franska, hebreiska, hindi, italienska, japanska, kinesiska, nederländska, norska (bokmål), ryska, spanska, svenska, tjeckiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

4 kommentarer

 1. denna appen har min dotter älskat.. perfekt att ha i bilen 🙂

 2. Helen skriver:

  Jättetrevlig app, min nästan-2-åring älskar den. Så enkel som en app kan bli, så att han kan sköta den helt själv. Trevligt också att det, precis som i Sound Touch, är flera olika filmer per djur och inte samma lilla snutt om och om igen.

 3. Elin skriver:

  Den här appen är perfekt för min dotter som nyss fyllt två. Den är smart i all sin enkelhet – små barn älskar ju att titta på djur och det blir mycket roligare med film än bara bilder. Att den tar mycket plats gör inte så mycket, vi har valt att köpa iPod och iPad med mycket utrymme. Så för min del hade filmsnuttarna gärna fått vara lite längre eller lite fler, men den är jättebra redan som den är. Att man får se flera olika filmer på varje djur gör inte bara att appen blir roligare och får längre användningstid, det lär också barnet att generalisera (att flera olika varianter hör till samma kategori). Och så är den enkel nog även för ettåringar att använda på egen hand. Vi använder den tillsammans med BubCap så inte hemknappen blir för lockande 🙂

 4. Rebecca Ryytty skriver:

  Trodde den här appen var ett onödigt inköp när vi hade SoundTouch men så fel jag hade. Dotter på 11 månader fullkomligen tjuter i glädjen när vi slår på den. Så nu har vi köpt de med fåglar, fordon och musik också och de är lika populära. Använder oss av guidad åtkomst när hon använder appen. En nackdel med att använda guidad åtkomst är att man inte kan bläddra mellan Video Touch apparna i snabbmenyn längst ner i appen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *