I Pepi Bath lär man sig om fyra dagliga rutiner på ett roligt sätt

Pepi Bath är en ny app som lär de yngsta barnen om personlig hygien. Som spelare får man välja mellan att ta hand om en pojke och flicka och kan sedan välja mellan fyra aktiviteter.

ANNONS:

Aktiviteterna som man lär sig är tvätta smutsiga kläder, gå på toaletten, bada i badkaret och tvätta händer. Varje aktivitet består av en massa delmoment där en del saker måste ske i en viss ordning. När man tvättar smutsiga kläder skall man först ta av pojken/flickan kläderna och lägga i tvättmaskinen. Men innan man kan ta av strumpbyxor måste man ta av skorna. Dessa skall man ställa i skåpet. Innan man kan starta tvättmaskinen måste man lägga i pulver. När tvätten är klar skall den hängas upp på strecket.

Det här är en rolig och gullig app som har en uppmuntrande musikslinga i bakgrunden. Appen är väldigt barnvänlig. Utseendemässigt har den starka och fina färger. Den är även väldigt intuitiv och signalerar visuellt på olika sätt hur man skall göra. Man tar hand om pojken och flickan på exakt samma sätt.

Pepi Bath är en app som barn kan leka med själva. Men för att få ut så mycket som möjligt av appen rekommenderar jag att man som vuxen sitter med, ställer frågor, berättar och diskuterar.

Eftersom man kan göra de fyra aktiviteterna både som pojke och flicka blir det totalt åtta aktiviteter. Jag hade dock önskat ännu fler aktiviteter och hoppas att det kommer i framtida uppdateringar.

Betyget blir 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   25 kr 4 okt 2019
 •   20 kr 4 apr 2019
 •   0 kr 2 apr 2019
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pepi Bath för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

9 kommentarer

 1. Mikael Lindén skriver:

  Dottern på 5 år älskar ”Toca Boca” spelen och sen jag köpte denna app så är det bara denna som gäller.
  Hon verkar aldrig tröttna.

  Så jag anser inte riktigt att den bara är för ”de yngsta barnen” som i recensionen. Dvs tolkar recensionen som att den är lämplig för 2-4 åringar.

  Har ej testat den själv men med tanke på att jag ej behövt hjälpa henne med hur appen fungerar mm så är den förmodligen på en lagom svår nivå.
  Men är barnen mindre så är det klokt å ha en vuxen med som förklarar, dvs som nämns i recensionen ovan.

  *Tummen upp!*

 2. Marie-Louise H skriver:

  Dottern älskar denna appen, hon är tre år och vet precis hur hon ska göra. Vi som föräldrar tycker även den är genialisk, vi har använt den mycket i pedagogiskt syfte när det gäller tandborstning och bada/duscha! Funkar utmärkt .. Vi tycker alla momenten/mini spelen är bra utvecklande, dottern gillar tvätt stugan bäst 🙂

 3. Anna Gemfeldt skriver:

  Sonen på två älskar spelet. Han spelar helst tvättstugan och badet. Vi har inte introducerat appen, han har lärt sig den själv.
  Det är bra att det är fyra små spel som är lätta att växla mellan.
  Så tummen upp för detta spel!

 4. Susanne skriver:

  Detta spel är en stor favorit hos min dotter på tre år. Sonen som är 6 år väljer hellre andra spel men är ändå med och trycker när lillasyster spelar. Jag visade det även för barnens kusin som snart fyller fem år och hon fastnade direkt och ville inte sluta spela. Själv så gillar jag verkligen grafiken, det är ett jättefint spel verkligen. En sak som jag tänkte på är att man inte verkar behöva blöta håret innan man schamponerar det, inget som dottern tänkte på direkt utan det var vi vuxna som reagerade. En annan detalj jag fastnade på är när man ska torka rumpan, normalt så kastar i alla fall vi papperet i toan, men här så verkar det ska kastas i skräpkorgen? Sammanfattningsvis så är det ett toppenbra spel, pedagogiskt och kul som spelas om och om igen här hemma. Rekommenderas.

 5. Ann-charlotte skriver:

  Egentligen ligger den här appen lite utanför vad jag normalt laddar ner till barnen, men den har visat sig kanske vara den mest populära. Dottern, snart fyra tycker det är jätteroligt att utföra alla sysslorna och berättar gärna för oss om hur det går och vad som händer. Lille sonen tittar på. Jag gillar utseendet på appen, alla moment tilltalar mig också som vuxen. Vad gäller svårigheten så lärde sig dottern allt själv men vissa saker tyckte hon var lite klurigt först (som att få igång tvättmaskinen). Det var bra att något var lite utmanande. Detta är en fin lekapp men jag tycker inte den har något pedagogiskt värde – allt det den visar är saker barnen erfar på andra sätt. Men som sagt, det är nog just detta, att momenten reflekterar det upplevda, som gör den till en så populär app här hemma. Vi gillar.

 6. Pappa Daniel skriver:

  Här är kommentarer ang. denna app via Facebook:

  ”Dottern älskar denna appen, hon är tre år och vet precis hur hon ska göra. Vi som föräldrar tycker även den är genialisk, vi har använt den mycket i pedagogiskt syfte när det gäller tandborstning och bada/duscha! Funkar utmärkt .. Vi tycker alla momenten/mini spelen är bra utvecklande, dottern gillar tvätt stugan bäst :)”

  ”Mina barn (2 och 3,5) spelar denna länge och ofta. Badet är en favorit men alla spelen är roliga och lärorika särskilt för yngre barn.”

  ”En favorit! Mina barn är 4 och 6år. Tycker att den är så bra eftersom att man kan testa vardagssaker i lekform.”

  ”Mina barn, 3 och 5, gillar den här. Kul att klippa naglarna och tvätta fötter och hår. Kul också med tvättmaskinen! Bra att man kan välja pojke eller flicka.”

 7. Anna skriver:

  Dottern (2år) tycker mycket om denna app. Efter att ha spelat en eller två gånger tillsammans med henne så spelar hon nu själv. Bäst tycker hon att tvättstugan är.

 8. Sandra Bjersvall skriver:

  Vi tycker denna app är toppen, jag småskrattar åt situationerna som är väldigt igenkännande från vardagen och barnen 2 & 5 år tvättar, bajsar, badar å kammar om och om igen…. Mycket sunt förnuft i genom att löddra med tvålen, tvätta håret, borsta tänderna osv. 2 åringen mixtrar gärna med kallt och varmt vatten och ser vad som händer. 5 åringen tycker om de flesta appar som denna sidan rekommenderar med dessa typer som Pepi bath och toca bocas appar är favoriten som alltid får mest tid och som han inte tröttnar på.

 9. Inga-Karin Dentz skriver:

  Sonen med autism fick denna, via rekomendation från barn- och ungdomshabiliteringen, därför att de pedagogiskt visar vad som händer i vardagssituationer – han var 2,5 år, nu är han snart 3. Han älskar att leka med den och spelar alla de små spelen och tycker det är spännande att byta mellan pojken och flickan. Sonen leker länge med appen själv och han har lärt sig det mesta själv hur man gör. Vi ser nyttan i flera steg med denna appen. I början ör det bara lek för att sedan skapa en igenkänning när sonen blir sås tor att han ska börja göra vissa hygienbestyr själv och efter det kan man gå in och ”styra” lekandet med appen en aning. Allt beroende på hur barnet tar det. Pepis appar och Tocka Bockas tillsammans med RadioApan är favvisar här hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *