I den här pekboksappen får man hjälpa busiga Ajja & Bajja att svinga sig i taklampan, bada m.m. samtidigt som man utökar sitt ordförråd. Svenskt tal.

Karaktärerna i spelet Ajja&BajjaLek kommer från böckerna om Ajja & Bajja. Ajja är ett litet barn som har en kompis som heter Bajja. I spelet får man hjälpa dem att göra en massa olika saker. Dels busiga saker som att hoppa i soffan och hänga i taklampan. Men även att ge dem saker att äta eller att gå på toaletten/pottan. Ajja har också en liten snuttefilt som heter Snutt som gömmer sig på många olika ställen i de olika rummen. Den kan vara under, bakom, bredvid, i, på osv. Här finns många tillfällen att träna på de olika prepositionerna.

ANNONS:

Rummen som spelet utspelar sig i är vardagsrum, kök, badrum och sovrum. I de olika rummen kan man få olika uppdrag via svenskt tal. Men vill man kan man hoppa över instruktionerna och undersöka rummen själv. Man kan spela på trumman i sovrummet, gå och lägga sig, byta kläder eller varför inte hälla massa bubblor i badkaret och hoppa i. Gillar man musik så finns det även en liten musikvideo som man kan titta på och sjunga med i.

Ibland kan spelet vara lite svårstyrt. Exempelvis när man hjälper Ajja att sätta sig på toaletten eller pottan. Eller om Bajja vill spela på trumman så måste hen först flyttas till golvet, att spela i sängen går inte.

Min treåring har suttit med den här lite till och från. Treåringen gillar framförallt att utföra de busiga uppdragen men även att leka fritt i appen. Sitter man tillsammans med sitt barn och spelar så finns det många olika ord och begrepp som man kan undersöka tillsammans. Det blir också en liten vidareutveckling från en vanlig pekboksapp då man inte bara får höra vad föremålen heter utan också vad man faktiskt kan göra med dem.

Via förstasidan når man information till vuxna om appen. Det finns även inställningar där man kan stänga av benämningarna helt eller om man vill att de bara ska höras första gången man trycker på något. Det går även att växla språk. Appen är fri från köp inuti appen och reklam.

Jag ger Ajja&BajjaLek betyg 3 och rekommenderar den till barn mellan ungefär 2-3,5 år.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande två språk: engelska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Ajja&BajjaLek för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *