I Minilobes Bildlådan får man utforska bilder uppdelade i olika kategorier och lära sig vad det på bilderna heter.

Minilobes Bildlådan kommer från företaget Whales on the moon. Samma företag ligger även bakom Ordkronan, 123 och ABC.

ANNONS:

Appen går ut på att man får utforska illustrerade bilder uppdelade i olika kategorier och lära sig vad det på bilderna heter. Appen innehåller totalt 120 olika substantiv och är fördelade på åtta kategorier; djur, fordon, kläder, leksaker, mat, musik, möbler och verktyg. Bilderna i varje kategori presenteras i bokstavsordning och innehåller både vanliga och lite mer ovanliga föremål.

Minilobes Bildlådan

Varje bild har en beskrivande text och när man trycker på den berättar en svensk röst vad den föreställer. Man bläddrar mellan bilderna genom att använda pilar. Appen är barnvänlig och enkel att komma i gång med. Förutom talet innehåller den även musik. Via appens inställningar kan man välja att slå på/av musik och tal samt välja mellan gemener eller versaler.

Minilobes Bildlådan

Minilobes Bildlådan

Appen är provad av min blivande 4-åring som tyckte den var rolig en stund. Bäst var när vi satt tillsammans och gissade vad bilderna föreställde och sedan kollade om vi gissat rätt. En del av bilderna var för lätta men i varje kategori fanns det några som var klurigare där vi fick tänka lite extra. Dock tycker vi den passar bättre för lite yngre barn då det främst är en pekboksapp.

Minilobes Bildlådan

För att göra appen lite roligare skulle man kunna få testa sig själv efter att ha gått igenom en kategori genom att t.ex. få ett ord uppläst och sedan välja rätt bild. För kategorin djur skulle det vara roligare om man både fick djurnamn och djurläte till bilderna. Någonting vi också tänkt på är att illustrerade bilder har en tendens att bli lite abstrakta och att det hade varit bra med riktiga fotografier. Det hade också varit bra om man kunnat dra med fingret åt höger eller vänster för att växla mellan bilderna.

Jag rekommenderar appen för barn i ålder 1-2 år och ger den en 3:a i betyg.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *