BarnAppen hjälper föräldrar att dokumentera utvecklingen hos sina barn

BarnAppen är skapad av svenska företaget Careful Applications. Det är en praktisk liten app för iPhone som motsvarar BVCs lilla bok för barnets vikt, längd, huvudmått och vaccinationer. Alla mätvärden man matar in går att se dels i tabellform, dels som en utvecklingskurva över tiden. Datum för vaccinationer skrivs in på en egen sida. Dessutom kan man bocka av och lägga in datum för olika utvecklingssteg, som när barnet kan vända sig på mage eller kan använda pincettgreppet.

ANNONS:

Det allra bästa med den här appen är nästan att man kan lägga in fler än ett barn i appen. Det är lätt att lägga in värden retroaktivt för större barn och det är inte alls dumt att kunna spara alla uppgifter om barnen på ett och samma ställe! Med ett enkelt klick kan man växla mellan barnen oavsett var i appen man befinner sig.

Jag tycker att appen är snygg, den har tydlig grafik och är lätt att använda och navigera runt i. Jag fick fundera ett tag innan jag kom på hur man lägger in mätvärden som ligger längre bak i tiden men sen gick det hur enkelt som helst att lägga in alla siffror och datum. Möjligen kan jag sakna möjlighet att lägga till ytterligare vaccinationer, en del barn får av olika skäl fler vaccinationer än de som ingår i BVCs basprogram, exempelvis mot Hepatit eller TBC. Kanske kunde man själv få skriva in vilket vaccin det rör sig om och sedan ett datum? En annan sak som stör lite grann är att man måste ange ett bestämt datum när man bockar av utvecklingsstegen. det känns ofta svårt att säga exakt på dagen när bebisen kunde flytta föremål mellan händerna ex. Det skulle kunna räcka med att man bockar av att bebisen kommit så långt i utvecklignen.

Sammantaget är det här en bra, smidig app för dig som vill hålla reda på dina barns uppgifter från BVC. Den saknar helt reklam, det finns inte heller några externa länkar.

Betyg blir 4 av 5.

Tips! När man startar BarnAppen för första gången måste man acceptera villkor för användning. Då accepterar man bland annat ens personuppgifter får registreras och förvaras i en databas tillhörande Careful Applications. Enligt företaget sker detta inte idag och betonar att registreringen inte är obligatorisk. Det går därmed bra att hoppa direkt till ”Lägg till familjemedlem” utan att ange någon e-postadress.

Uppdaterat den 8 augusti 2013
En helt ny funktion har lagts till sedan recensionen skrevs: hälsodagbok. Här kan du lägga in anteckningar om ditt barns sjukdomar med datum och beskrivning. Om man varit i kontakt med sjukvården finns det möjlighet att skriva in datum och namn på sjukhus/vårdcentral samt vilken läkare man träffat. Det går även att lägga in info om läkemedel, dosering och vid pågående behandling kan man ställa in påminnelse om att det är dags att ta medicinen. En mycket bra vidareutveckling av appen!

Det finns även några mindre tillägg, som att vaccinationsdelen har utökats med Hepatit B.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

  1. Ann skriver:

    Bra idé, men hur ser man vilka datum som olika utvecklingssteg har skett på efter att man fyllt i dem?

  2. Pappa Daniel skriver:

    Utvecklaren svarar att man inte kan se det i nuläget, men att det kommer med när appen uppdateras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *