Kul på bondgården innehåller fem sällskapsspel där man spelar tillsammans med en vän på samma enhet.

Utvecklarna av Kul på bondgården heter Kindermatica. De har även skapat flera andra appar som vi rekommenderar, exempelvis Yum-Yum Bokstäver, Yum-Yum Nummer, Vi upptäcker naturen, Vi upptäcker Afrika och Lekrummet.

ANNONS:

Kul på bondgården innehåller fem sällskapsspel; domino, bordsfotboll, tärningsspel ”play & go”, färgbrickor och lotto. Alla dessa spel är för två spelare på samma enhet. Man väljer i början av spelet hur ens spelare skall se ut, av sju olika alternativ.

Kul på bondgården

I domino gäller det att para ihop sina egna dominobrickor med de brickor som ligger på bordet. Det finns olika typer av brickor; djur, tärning, siffror eller växter. Är det ens tur och man saknar en lämplig bricka får man dra en extrabricka. Den som snabbast lyckas att bli av med sina brickor vinner.

Kul på bondgården

I bordsfotbollsspelet gäller det att få ett bi att hamna i motståndarens mål samtidigt som man vaktar sitt eget. Biet studsar fram och tillbaka mellan målen som en boll.

Kul på bondgården

I tärningspelet gäller det att få sin figur att ta sig igenom en bana. För att komma framåt snurrar man på en bricka som visar hur många steg framåt man får gå. Först som kommer till målet vinner.

Kul på bondgården

Färgbrickespelet går ut på att man skall få så många brickor som möjligt. Varje gång det är ens egen tur får man välja en av fyra färger.

I lottospelet läggs det automatiskt upp ett kort från en korthög. Den spelare som har samma figur som på kortet på sina egna kort och är snabbast på att trycka på det vinner omgången. Den som vunnit flest omgångar vinner spelet. Man kan välja mellan olika på korten.

Kul på bondgården

Resultatet av spelomgångarna sparas inte någonstans och man väljer själv vilket/vilka spel man vill spela och hur många gånger man vill spela.

Kul på bondgården är en ganska enkel app som framförallt fungerar som tidsfördriv. Jag upplever det positivt att barnet spelar tillsammans med en annan person. Det bidrar till att öka barnets förmåga till turtagning, samarbete och ger en gemensam upplevelse tillsammans med en annan person. Samtidigt hade det varit bra om man även kunnat välja att spela mot enheten.

Jag har provat spelet tillsammans med mina barn på 2,5 år och 5 år. Barnen har spelat tillsammans och jag har hjälpt till de första gångerna. Barnen upplevde spelet som underhållande och det blev en mysig stund för familjen.

Det finns inga instruktioner om hur man skall spela utan man får prova sig fram. Jag tycker att det hade varit bra om det fanns instruktioner även om det går ganska fort att lista ut hur man ska göra.

Texten som förekommer är på engelska men är inte av någon större betydelse. Musik spelas under spelets gång och ljudeffekter förekommer. Ljudet går att stänga av helt. Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase. Det finns barnsäkrad reklam för tillverkarens egna appar.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 3 och 6 år. Betyg 3 av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 20 apr 2020
  •   0 kr 12 apr 2020
  •   35 kr 4 okt 2019
  •   30 kr 23 jul 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Kul på bondgården för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *