Följ med Fiete och lös nio enkla vardagssysslor under en dag på en bondgård.

Tillverkaren Ahoiii som tidigare har gjort Fiete och Fiete Match kommer nu med ytterligare en app för de yngre barnen. Även denna gång finns kustkänslan i spelet, men nu ligger fokus på vardagsarbetet på en bondgård. Spelaren får här nio små och enkla uppdrag som att mjölka en ko, tvätta grisar, skörda grönsaker och frukt och klippa får.

ANNONS:

Fiete Bondgården

”Fiete – En dag på bondgården” har som tidigare en tecknad bakgrund och de nio spelen ligger som ikoner längs med landskapet. Det går även att trycka på sakerna i landskapet och det händer då små lustiga saker, t.ex. lyser fyren, grisen gömmer sig osv. Denna gång följer spelens ordning och innehåll dygnets gång. Första spelet börjar med att solen går upp och spelaren får väcka Fiete och hans kompisar, därefter går solen högre upp och dagens arbete sätter igång med att plocka ägg hos hönsen. Sedan följer flera uppdrag med djur och arbete på gården. När dagen börjar ta slut och solen är på väg ner blir sista uppdraget att skicka med bl.a. frukt, mjölk och ull med olika lastbilar.

Fiete Bondgården

Fiete Bondgården

Uppdragen är enkelt utformade och spelaren får dra, peka och trycka på skärmen. För varje klarat uppdrag blir ikonen avbockad, men spelaren kan spela om varje uppdrag om hen vill. Man måste inte utföra spelen i rätt ordning utan får själv välja. I Fiete finns inget tävlingsmoment och spelaren löser uppdragen helt i sin egna takt.

Fiete Bondgården

Spelet har bakgrundsljud som inte går att stänga av. Men ljuden är anpassade till miljön såsom hav som kluckar, fågelkvitter och djurläten, detta är snarare något som känns lugnande och som vi inte upplevt störande under spelet.

Min fyraåring har spelat Fiete på vår iPad och detta är en välkänd figur för oss båda. Det krävdes inte någon större förklaring på hur uppdragen skulle göras och fyraåringen klarade ganska snabbt av dygnets alla moment. Fyraåringen skrattade lite när grisarna skulle torkas med en trasa och undrade om man gjorde så i verkligheten, annars är det många uppdrag som lätt känns igen från vardagen även utanför bondgårdens värld. Tillsammans med fyraåringen satt jag och pratade om vad man gör på en bondgård och vad djuren tycker om att äta osv. Detta är en app som är lätt att spela och som barnen kan bläddra sig fram och tillbaka i utan stress.

Fiete är fri in-app purchase och reklam från tredje part. På förstasidan ser man reklam för Fiete posters och andra appar från samma utvecklare. Det går dock inte att komma vidare utan att ta sig förbi ett barnlås. Jag rekommenderar Fiete – En dag på bondgården framförallt för barn i åldern 2-3 år. Betyget blir en stark 3:a av 5. För att få ett högre betyg hade det behövts ännu fler uppdrag.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   25 kr 23 mar 2020
 •   0 kr 16 mar 2020
 •   35 kr 10 feb 2020
 •   0 kr 7 feb 2020
 •   35 kr 4 okt 2019
 •   30 kr 7 mar 2019
 •   20 kr 6 mar 2019
 •   10 kr 1 mar 2019
 •   30 kr 14 jan 2019
 •   20 kr 24 nov 2018
 •   0 kr 23 nov 2018
 •   20 kr 17 nov 2018
 •   10 kr 22 okt 2018
Google Play Store
 •   29 kr 7 mar 2019
 •   10 kr 1 mar 2019
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Fiete Bondgården för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *