Fiete Hide and Seek är den digitala varianten av den klassiska leken kurragömma. Här får man leta upp sjömannen Fiete som gömmer sig bland stenar, växter och olika djungeldjur.

Tillverkaren Ahoiii ligger bland annat bakom apparna Fiete Choice, Fiete Math och Fiete Bondgården. I den nya appen Fiete Hide and Seek är huvudpersonen återigen sjömannen Fiete. Nu vill sjömannen leka kurragömma och det gäller att som spelare att hitta honom i olika landskapsmiljöer.

ANNONS:

Spelet startar på en gång utan några menyval. Man möts av ett vackert landskap med stora och små stenar och massor med färgglada växter. Genom att dra eller trycka med fingret flyttar man på de saker som finns. När man ser Fiete trycker man på honom och han visar med sitt kroppsspråk att han är hittad. Därefter springer Fiete och gömmer sig på ett nytt gömställe i en ny miljö och man flyttas automatiskt med dit. Samtidigt som man letar efter Fiete finns det även många djur att hitta som även de gömmer sig i miljön. Djuren som bl.a. kan vara en räv, mus, orm, insekt och fågel gör sitt läte och även de springer sin väg.

Tycker man att det är svårt att hitta Fiete finns det möjlighet att få ledtråd i form av en liten hund som springer fram där Fiete gömmer sig och skäller på honom innan den springer tillbaka igen. Används ledtråden igen kommer det en större hund fram och skäller och Fiete blir då väl synlig.

Fiete Hide and Seek fortsätter på samma sätt och miljöerna byts automatiskt av efter varandra varje gång Fiete blir hittad. Svårighetsnivån är likartad förutom att landskapen ändras.

Min treåring har utforskat appen och vi uppleveler att den är lätt att förstå och använda. För de yngre barnen är det enkelt att flytta på stenar och buskar och momenten är få. Landskapen är färgglada och det är lätt att se Fietes sjömanströja som blir en kontrast mot bakgrunden.

Min treåring spelade länge och och många landskap hann bytas ut innan hen frågade när kurragömmaspelet tar slut. Eftersom landskapen byts ut utan några avbrott blir upplevelsen att spelet är oändligt. Vi upplever att det hade varit roligare om kurragömmaletandet ibland hade avbrutits och spelaren hade fått någon form av belöning och sedan därefter kunnat leta vidare. Tydligare pauser hade också medfört att barn eller vuxen fått bra tillfällen att kunna avbryta spelandet.

En rolig upplevelse som treåringen skrattade många gånger åt var ledtråden när hunden kommer och skäller på Fiete. Många gånger användes den för att det var roligt när de två hundarna kom fram och skällde utan att ledtråden egentligen hade behövts.

Fiete Hide and Seek innehåller varken text eller tal men det finns ljudeffekter och bakgrundsmusik. Ljudeffekterna är anpassade efter appens miljö och förhöjer upplevelsen av kurragömmaletandet. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. På första sidan finns dock reklam för fler av tillverkarens appar. Denna reklam går tyvärr inte att stänga av, men det finns barnlås på alla externa länkar.

Fiete Hide and Seek passar bäst för barn i åldern 2-3 år. Betyget blir 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   0 kr 1 apr 2021
  •   40 kr 3 mar 2021
  •   0 kr 10 feb 2021
  •   12 kr 14 apr 2020
  •   0 kr 9 apr 2020
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *