Hjälp Miniloberna samla stjärnor genom att välja vilket av fyra föremål som inte passar in med de andra. Det finns tre svårighetsnivåer. Svenskt tal.

”Minilobes: Vilken ska bort?” är ännu en pedagogisk app från Whale on the Moon med Miniloberna i huvudrollen som även gjort spel som Minilobes 123 och Minilobes ABC. Den här gången är syftet att träna på vilka föremål som hör ihop och vilket som ska bort.

ANNONS:

Vilken ska bort?

Appen innehåller tre olika nivåer med totalt över 300 substantiv. I varje övning får man se fyra bilder och ska välja vilken som inte hör dit. För varje rätt svar får man en stjärna och det krävs sju stjärnor för att klara nivån. Man får fortsätta försöka tills man hittar rätt bild. Efter avslutad nivå kan man välja att återgå till förstasidan eller spela om nivån. Resultaten sparas inte och spelar man om samma nivå får man nya bilder.

Vilken ska bort?

Vilken ska bort?

Under hela spelet får man hejarop och instruktioner via en röst. På den enklaste nivån är tre av bilderna lika och en olik antingen i färg, form, riktning eller storlek. På andra nivån är inga föremål helt lika men ett skiljer ut sig från de tre övriga antingen i form, färg eller kategori. Tredje nivån är svårast då detaljerna som skiljer är mindre och kategorierna snävare, t.ex. kan en kategori på andra nivån handla om att hitta det som inte är kläder medan det på tredje nivån handlar om att hitta det som inte är ett par byxor.

Vilken ska bort?

Vilken ska bort?

Appen är barnvänlig och lätt att komma igång med och det enda val man behöver göra är att välja vilken nivå man vill spela på. Appen innehåller svenskt tal, musik och ljudeffekter. Från förstasidan kommer man åt inställningarna där man kan slå av och på musik, ljudeffekter och tal. Appen innehåller inte reklan, externa länkar eller In-app purchase.

Minilobes: Vilken ska bort? är provad av min blivande 4-åring som ger tummen upp och har återkommit till den lite då och då. Andra och tredje nivån har varit mest intressanta och ibland riktigt kluriga. Även andra redaktionsbarn i åldern 2-5 år ger appen tummen upp. Nivå 1 passar de yngsta och även de äldsta kan i alla fall få en kortare utmaning på nivå 3. Barnen uppskattar att få talade instruktioner och hejarop och det är en kul app att använda som utgångspunkt för samtal om vad som gör att saker hör ihop eller skiljer sig åt samt hur man kategorisera saker.

På plussidan är appen lättanvänd och innehåller söta bilder och animationer. Svårighetsgraden ökar lagom mellan nivåerna vilket gör att barn i olika åldrar kan använda appen även om livslängden för de äldsta nog är rätt begränsad. För att utmana större barn vore det kul om man kunde samla stjärnor enbart för rätt svar direkt och kanske få någon form av större belöning på slutet. Det skulle även vara bra med banor istället för nivåer så det blev lättare att se sin progress, t.ex. att det fanns fem banor på samma nivå och att man sedan kom vidare till en banor på nästa nivå.

Jag rekommenderar appen för barn mellan 2 och 5 år och ger den en 3:a i betyg.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *