Minilobes 123 går ut på att känna igen siffror, lära sig att räkna och förstå betydelsen av mer än och mindre än.

Minilobes 123 är skapad av det svenska företaget Whale on the moon. Samma företag ligger även bakom Ordkronan och Minilobes ABC, som vi tidigare recenserat. I Minilobes 123 får man träna på att lära känna igen siffror och påbörja enkel matematik i form av att räkna hur många och ange vilken siffra som är störst respektive minst.

ANNONS:

Siffrorna är uppdelade i olika boxar i grupp av tre för talen 1-12 samt en box för alla. Man väljer själv vilken box man vill spela med. Målet är att svara rätt på frågor så att alla siffror i de olika boxarna blir gyllene. Uppgifterna består av att känna igen vilken siffra som sägs, räkna hur många det är av något på skärmen, vilken siffra som kommer efter en annan. Man får också träna på att ange vad som är större än eller mindre än. I den uppgiften får barnet lite extra hjälp genom att det på siffran sitter fast ballonger i samma mängd. Svarar man fel säger den svenska berättarrösten det rätta svaret och man får sedan nästa uppgift. Genom att spela samma box flera gånger kan man få även den att bli gyllene.

Minilobes 123

Minilobes 123

Appen innehåller tydliga illustrationer och det är lätt att komma igång, bland annat tack vare den svenska rösten. Minilobes 123 innehåller även text men all text läses upp så man behöver inte vara läskunnig. Minilobes 123 är fri från reklam och köp i appen. Man kan välja att stänga av bakgrundsmusiken, ljudeffekter eller tal.

Minilobes 123

Minilobes 123

Minilobes 123 är en välarbetad app som ger en fin introduktion för de yngsta barnen att träna på siffror och inspirerar till förståelse av dessa. Min 4-åring tycker att det är kul att träna på siffror men det finns inte så mycket alternativ för spelet vilket gör att när man spelat det några gånger snabbt tröttnar. Jag rekommenderar den för åldern 4-5 år. Om det hade funnits en annan del i form av enkel addition och subtraktion hade det även passat för lite äldre barn och hade fått en längre livslängd. Det hade också varit bra om appen inte benämnde 10, 11 och 12 som siffror. Siffror är endast 0-9.

Jag ger Minilobes 123 betyget tre av fem.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *