I Minilobes Ordkronan gäller det att träna språkförståelse genom att para ihop talade ord med en av flera bilder. Totalt finns över 200 enkla ord uppdelade i 25 nivåer och med olika teman. Under tiden samlar man kristaller och den som är duktig kan till sist få ordkronan som belöning.

Whale on the Moon heter det svenska företag som skapat Minilobes Ordkronan. Appen går ut på att träna språkförståelse genom att koppla ihop talade och skrivna ord med rätt bild.

ANNONS:

Ordkronan

Appen innehåller över 200 övningar/ord uppdelat på 25 nivåer. Varje övning går ut på att lyssna på vad som efterfrågas och välja en av de fyra bilder som visas. För varje rätt svar får man en kristall i belöning. För att klara en nivå får man göra max tre fel, annars får man börja om. När man klarat nivån låses nästa upp och man kan välja att spela den eller spela om någon av de man klarat tidigare. Orden som tränas är mestadels substantiv men även verb, adjektiv, begrepp, färg och form finns med i mindre utsträckning.

Ordkronan

Ordkronan

Ordkronan är barnvänlig och lätt att komma igång med. Den har svenskt tal, bakgrundsmusik och ljudeffekter och alla tre går att stänga av individuellt via inställningarna. Appen är fri från tredjepartsreklam, externa länkar och in-app purchase.

Min 3-åring har provat appen och tyckte att den var rolig. Nivån var lagom och hen satt länge utan att tröttna. De flesta bilderna var ganska lätta att känna igen men det fanns även några ord som hen inte kände igen. Även andra redaktionsbarn i 3-4 års ålder har uppskattat appen.

Minilobes Ordkronan är en välgjord, pedagogiskt uppbyggd och fint illustrerad språkträningsapp. Den passar bra som stöd för språkinlärningen hos alla små barn men lämpar sig även för äldre barn med språksvårigheter och barn med svenska som andra språk. Om man slår av de talade instruktionerna kan appen även fungera som enkel lästräning. Varje nivå känns lagom lång för att barn ska orka spela färdigt en hel omgång utan att tröttna. Belöningarna i form av kristaller, visuella effekter samt att man ser sina framsteg på kartan på förstasidan verkar tillräckligt för att barnen ska vilja spela vidare. Genom att appen innehåller så många nivåer har den en ganska lång livslängd och eftersom orden slumpas kan man spela samma nivå flera gånger.

Att man efter var femte nivå ska flytta till nästa miljö längst ner på förstasidan är lite otydligt och det kan man behöva visa mindre barn. För att göra appen ännu bättre skulle jag önska att den innehöll fler verb, adjektiv och begrepp då detta ofta är svårare för barn att lära sig än substantiv.

Jag rekommenderar framförallt Ordkronan till barn mellan 2,5 och 4 år men även äldre barn med språksvårigheter eller svenska som andra språk kan ha nytta av den.

Minilobes Ordkronan får fyra av fem i betyg.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *