I Minilobes ABC får man på ett lekfullt sätt träna på att känna igen hur bokstäverna ser ut, vad de heter, hur de låter och vilken plats de har i alfabetet.

Minilobes ABC är skapad av det svenska företaget Whale on the moon. Samma företag ligger även bakom Ordkronan, som vi tidigare recenserat. I Minilobes ABC får man på ett lekfullt sätt träna på att känna igen hur bokstäverna ser ut, vad de heter, hur de låter och vilken plats de har i alfabetet.

ANNONS:

Bokstäverna som man tränar på är uppdelade i sju olika boxar i alfabetisk ordning med 4 bokstäver i varje box. Man väljer själv vilken box man vill spela med. Målet är att svara rätt på frågor så att alla bokstäver i de olika boxarna blir gyllene. Uppgifterna är av olika karaktär och kommer slumpvis under spelet. Det kan vara att hitta rätt bokstav som ett ord börjar på, känna igen vilken bokstav som uttalas eller vilken som är den lilla resp. stora bokstaven. En övning är också att svara rätt på vilken bokstav som kommer efter en annan i alfabetet. Svarar man fel säger den svenska berättarrösten det rätta svaret och man får sedan nästa uppgift. Genom att spela samma box flera gånger kan man få även den att bli gyllene.

Minilobes ABC

Minilobes ABC

Minilobes ABC

Appen innehåller tydliga illustrationer och det är lätt att komma igång, bland annat tack vare den svenska rösten. Minilobes ABC innehåller även text men all text läses upp så man behöver inte vara läskunnig. Minilobes ABC är fri från reklam och köp i appen. Man kan välja att stänga av bakgrundsmusiken, ljudeffekter eller tal.

Minilobes ABC

Minilobes ABC

Minilobes ABC passar bra för barn som är intresserade av att lära sig bokstäverna. Appen har fin grafik och trevliga belöningsmoment vilket min 4-åring uppskattar. Jag rekommenderar den för barn 4-6 år, beroende på när de får intresset för bokstäver. Det som skulle kunna vidareutvecklas är att förbättra spelkänslan ytterligare. Det hade också varit bra om man fick höra hur bokstäverna låter och inte bara vad de heter.

Jag ger Minilobes ABC betyget tre av fem.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *