Pango Blocks är en problemlösningsapp där man får man hjälpa tvättbjörnen Pango att sätta olika typer av byggblock på rätt ställen så att vägarna blir framkomliga. Det finns två svårighetsnivåer.

I Pango Blocks får man återigen stifta bekantskap med den lilla tvättbjörnen Pango och hans vänner. Denna gång skall Pango hjälpa sina vänner i fem situationer; på soptippen, i köket, i byggandet av en rymdraket, för att måla en tavla och på gymmet. I varje situation skall man sätta ihop byggklossar till en väg för att på så sätt nå olika saker. 
I varje situation är det nio vägar som skall byggas och när man tagit alla saker låses en filmsnutt upp och sedan slussas man vidare till nästa situation.

Pango Blocks

När man startar appen för första gången får man välja huruvida man vill ha lätta eller svåra utmaningar. Man kan skapa upp till fem olika spelprofiler om det är flera barn som delar på enheten.

ANNONS:

Oavsett val av svårighet får man alltid några enkla utmaningar att börja med, för att man skall förstå hur spelet fungerar. Byggblocken finns i begränsad mängd och de olika former som man har tillgång till syns i underdelen av skärmen. Spelet är så pass förlåtande att även ett barn som inte är så noggrann i sina rörelser utan problem kan placera ut byggblocken utan att behöva trycka exakt rätt.

Pango Blocks

Pango Blocks

Mina barn gillar Pango och de tidigare spelen från samma tillverkare är älskade favoriter som fortfarande spelas då och då. Pango Blocks blev ett kärt återseende och appen blev snabbt populär tack vare de kluriga banorna. Treåringen klarar inte av så många banor på egen hand men min sjuåring hade vilja och lust att ta sig igenom alla banor på den lätta nivån. De svårare banorna var dock för svåra. Tyvärr lockar det inte att spela om den lätta nivån på nytt och hos oss har hållbarheten på appen därför inte varit så lång. Detta drar ner betyget en del. Fram till att man klarat av Pango Blocks är det en trevlig app och vi uppskattar mycket att det ibland finns flera möjliga lösningar och att appen inte innehåller några stressmoment. Det är också sympatiskt att det inte händer något dåligt om man gör fel, Pango bara stannar upp och vägrar gå vidare.

Pango Blocks

Det som skapade mest frustration hos oss är att det var för lätt att råka spela upp filmsekvenserna i de olika situationerna.

Pango Blocks innehåller varken text eller tal. De enda ljuden är den glada bakgrundsmusiken och Pangos ljud. Appen innehåller reklam för utvecklarens egna appar. Den är fri från tredjepartsreklam och köp i appen.

Jag rekommenderar Pango Blocks till barn mellan 4 och 9 år. Rent svårighetsmässigt kan appen passa även äldre barn än så, men jag tror att den då kan upplevas som lite barnslig i sin utformning. Pango Blocks ett roligt, om än inte så långlivat spel. Det får en stark 3:a i betyg av oss.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
 •   35 kr 15 mar 2019
 •   36 kr 8 apr 2018
 •   26 kr 6 apr 2018
 •   23 kr 5 apr 2018
Amazon Appstore
 •   27 kr 16 apr 2019
 •   22 kr 12 apr 2018
 •   28 kr 12 apr 2018
 •   22 kr 10 apr 2018
 •   28 kr 9 apr 2018
 •   22 kr 8 apr 2018
 •   28 kr 8 apr 2018
 •   22 kr 2 apr 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pango Blocks för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *