Pango Pirate är en enkel men samtidigt fin app som går ut på att leta upp ädelstenar på olika öar i ett stort landskap. Man har rollen av tvättbjörnen Pango, som i detta spel är en pirat med eget skepp.

Pango Pirate är skapat av företaget Studio Pango. Samma företag ligger bakom flera andra appar där tvättbjörnen Pango har huvudrollen, exempelvis Pango Zoo, Pango Imaginary Car, Pango Sheep och Pango Blocks.

ANNONS:

I detta spel är Pango en pirat som man får styra hen i ett havslandskap med en massa öar. Genom att trycka på skärmen styr man lätt Pango både på land och till havs. Det senare sker via ett piratfartyg. Landskapet är ganska stort och man har ingen karta till hjälp. Man får därför åka runt lite på måfå för att se vad som händer. Mina barn upptäckte snabbt att det fanns både guldmynt och ädelstenar utplacerade lite varstans. Dessa plockar man på sig och tar sedan till startön, där man samlar ihop till en stor skatt.

Landskapet har många överraskningar att bjuda på och lockar även till skratt då och då. Totalt finns 21 ädelstenar att leta upp på tio öar. Mina barn spelade inte igenom hela spelet på en gång, utan har återkommit till det då och då för att så småningom hitta alla skatter. I slutet blir det ganska klurigt eftersom det inte är helt uppenbart var man redan hittat ädelstenar tidigare. Samtidigt blir detta en bra minnesträning och gör även att spelet räcker längre.

Appen är fri från stress och tidspress. Det ges uteslutande visuella instruktioner, det finns inte varken text eller tal. Man kan inte vara flera spelare på samma enhet, men via en särskild sida kan man nollställa spelet vid behov. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Det finns reklam för egna appar men externa länkar skyddas av barnlås. Pango Pirate har både bakgrundsmusik och effektljud. Det senare har vi vuxna stört oss lite på då Pango ger ifrån sig ett ljud som blir lite enerverande efter ett tag. Tyvärr finns inga inställningsmöjligheter utan man får skruva ner volymen på enheten om man störs av detta.

Sammantaget är Pango Pirate ett fint och lite småklurigt spel för yngre barn. Jag ger det betyg tre och rekommenderar det till barn mellan 3 och 5 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  •   35 kr 15 mar 2019
Amazon Appstore
  •   27 kr 16 apr 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Pango Pirate för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *