Ännu en gång får vi uppleva mystiken och magin i Grisly Manor. Det vackra och nyrenoverade huset ska rivas och uppgiften är att hjälpa till att förhindra detta. Miljöerna är vackra och stämningsfulla och fullt av föremål, pussel, klurigheter och problem som måste lösas.

Musiken, ljudeffekterna och den vackra och detaljerade grafiken gör att man snabbt kommer in i rätt stämning. Return to Grisly Manor är en uppföljare till spelet The Secret of Grisly Manor. Spelet utspelar sig i samma hus, men det är nu renoverat. Den excentriske och virriga farfarn är uppfinnare och står inför ett problem. Huset hotas att rivas om inte han kan bevisa att det är han som är ägare. Kruxet är att han inte kan hitta ägarbeviset. Som spelare får man utforska det vackra huset och miljöerna runt omkring, hitta föremål som behövs och lösa kluriga problem.

ANNONS:

Return to grisly manor

Det finns ingen tidspress i spelet utan man kan utforska miljöerna i lugn och ro. Kylskåpet är låst, varför det, och var är nyckeln? Vad är det som glimmar på vattendragets botten? Hur får man ström till generatorn nedanför trädkojan? Vad är det för dammsugare man ser skymten av ibland, den verkar nästan levande? Man hittar en lott med en nummerserie, kan det möjligen vara en ledtråd? Och varför i all sin dar sitter det fast en trehjuling i taket?

Return to grisly manor

Return to grisly manor

Den som gillar föregångaren Grisly Manor kommer inte att bli besviken. Uppföljaren, som är helt fristående, har precis samma upplägg, men är betydligt mer omfattande. Spelet har inget tal, men det dyker ofta upp en kort text som för handlingen vidare och ger ledtrådar. Det finns flera språk att välja på och svenska är ett av dem. Många av problemen kan man lösa utan att läsa texten, men det blir förmodligen svårt att klara hela spelet på egen hand utan att vara läskunnig.

Jag har spelat tillsammans med min nyblivna sjuåring. Sjuåringen älskar verkligen spelet och började om direkt när vi klarat det. Många av problemen klarades på egen hand, men ganska ofta behövdes hjälp. Bäst spelupplevelse tror jag det var när vi spelade tillsammans. Jag anser att spelet i första hand passar barn från 7 år och uppåt. Spelet fungerar också bra när flera barn samarbetar.

Det finns en karta som visar de ställen där man har varit, och den är till stor hjälp när man kommit en bit in i spelet. Om man kör fast (och det gör man) så finns det en bra funktion för ledtrådar. Funktionen har dock ett tidslås, så man måste vänta ett antal minuter innan man kan ta del av nästa ledtråd. Detta kan upplevas som frustrerande ibland, men fördröjningen är helt klart bra för hållbarheten. Spelet har en lång hållbarhet, vi ägnade många spännande timmar tillsammans.

Return to grisly manor

Return to grisly manor

Från menysidan når man en sida med länkar till andra spel av samma utvecklare samt en sida med några få inställningar. Där kan man öka eller sänka volymen på musiken och ljudeffekterna samt nollställa spelet. Länkarna till appbutik och sociala medier är tyvärr inte försedda med barnlås, men så är detta ett spel som passar både barn och vuxna. Det finns inte möjlighet att spara spelet i flera profiler, alltså kan bara en spela åt gången, vilket är lite synd. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Return to Grisly Manor är ett riktigt bra spel och är väldigt populärt i redaktionen, både bland vuxna och barn. Betyget blir en stark fyra och jag hoppas på ytterligare uppföljare i framtiden.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Dock endast för iOS.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 11 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, nederländska, norska (bokmål), ryska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Return to Grisly Manor för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *