Whale Trail Junior är ett roligt spel där man flyger med valar och samlar på stjärnor genom att styra valen uppåt och nedåt.

När man startar appen har man endast en val och en bana att välja på, men för varje gång man lyckas så låses nya valar och banor upp. För att lyckas på en bana behöver man samla in fem stjärnor. Det går även att samla på prickar och att krocka in i åskmoln, men det räknas inga poäng.

ANNONS:

För att styra valen uppåt trycker man på skärmen. När man släpper åker valen nedåt. Trycker man för länge uppåt så gör valen en loop i luften, så man måste trycka och släppa omväxlande för att ta sig framåt. På vissa platser finns det virvlar som gör att man kommer högre. Längst ner finns moln som gör att man inte kan ramla ner. Tanken är att man ska undvika åskmolnen, men det händer inget annat än att det blixtrar till när man åker igenom dem.

Missar man en stjärna så kommer det snart en ny, så det är omöjligt att misslyckas på banorna om man försöker tillräckligt länge. Detta gör appen väldigt barnvänlig, det är bara att fortsätta tills man lyckas. När man sedan fått ihop fem stjärnor så flyger valen i hög hastighet genom både moln och prickar, och snart får man sin belöning i form av en ny val och en ny bana. Totalt finns det tolv olika valar med olika utseende och namn, samt nio olika banor med olika färgtema. När man låst upp alla dessa går det bra att spela om banorna hur många gånger som helst, men det kommer inget nytt att sträva efter.

Min femåring tycker att det här spelet är väldigt roligt. Det är utmanande att försöka få stjärnorna, men samtidigt förlåtande att man får nya försök när man inte lyckas med en gång. Jag tror dock att livslängden kan vara lite kort, eftersom man ganska snabbt har låst upp alla alternativ. Det finns heller inga direkta pedagogiska värden, förutom att öva lite på reaktionsförmågan. Men appen är ett bra och roligt tidsfördriv.

Whale Trail Junior innehåller inga köp inuti appen eller länkar till Facebook/Twitter. På en föräldrasida finns länkar till App Store och mail, men denna sida går att stänga av i Inställningar-appen vilket är väldigt bra. Det finns även en reklamruta på förstasidan för utvecklarens e-bok om valen i appen, det hade varit en fördel om även denna ruta gick att stänga av. Men när man väl är inne i spelet finns det inget ställe där barnet kan ”trycka bort sig” ur appen. Mycket barnvänligt med andra ord. Utvecklaren rekommenderar appen för 3-6 år, men jag tror att 4-6 år är mer lagom även om den säkert kan fungera för en del treåringar också. Appen innehåller en skön bakgrundsmusik som jag inte upplever som irriterande, denna går dock inte att stänga av utan då får man helt enkelt stänga av ljudet helt på sin enhet. Det är en universalapp som fungerar till iPhone, iPod touch och iPad, vi har provat den på iPad men den bör fungera fint i mindre format också. Whale Trail Junior bygger på en vuxenversion av samma app, som dock är svårare och har köp inuti appen (och därför inte rekommenderas för barn).

Totalt sett är Whale Trail Junior ett snyggt och roligt tidsfördriv som jag ger betyg 3 av 5. För ett högre betyg hade jag velat se fler möjliga saker att låsa upp och lite fler utmaningar så att appen fick längre hållbarhet.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *